Zaključek akcije Moj zdravnik 2014

Uredništvo, 04. april 2014.

Zaključek akcije Moj zdravnik 2014. In kdo so najbolj cenjeni zdravniki leta?

Ljubljana, 3. april 2014 – “Nikoli nisem prestopil praga ordinacije, ne da bi iz nje odšel povsem pomirjen, da sem v najboljših rokah. Ne le izkušnje in znanje, tudi prijaznost in srčnost. To je tisto, kar šteje.” Tako so reviji Viva pisali pacienti iz cele Slovenije o svojih zdravnikih, za katere so glasovali v akciji Moj zdravnik 2014, ki je letos potekala že osemnajsto leto. V akciji so pacienti glasovali za družinske zdravnike, pediatre, ginekologe, zobozdravnike in vse druge specialiste na sekundarni in terciarni ravni, ki pri svojem delu s pacienti poleg strokovnosti izkazujejo tudi čuječnost, predanost, pristen stik, iskrenost in toplino. Zdravniki, ki so prejeli največ glasov, so postali moji zdravniki 2014.

Od  3. januarja do 18. marca je revija Viva, organizator akcije Moj zdravnik, prejela skorajda šestnajst tisoč glasov za več  kot tri tisoč zdravnikov iz cele Slovenije. V imenu vseh pacientov so 3. aprila na Odru pod zvezdami v Lutkovnem gledališču Ljubljana izročili priznanja zdravnikom, ki so prejeli največ glasov. Letos so se prvič lahko pacienti zahvalili tudi zobozdravnikom in specialistom katere koli specialnosti.

Na prireditvi so se odmaknili od populističnih očitkov zdravstvu in pomanjkanja denarja ter v ospredje postavili hvaležnost pacientov in zdravnike, ki imajo odprta srca zanje. “Zdravniški poklic ni kriv za zdrse, za zastarelost pravil in pomanjkljiv nadzor. Zato razmere še toliko bolj glasno kličejo po skupni strokovni in tankočutni politični volji. Pri tem naj bo samoumevno: središče je človek,” smo slišali v uvodnem pozdravu glavne urednice revije Viva, Vesne Žunič. Izbor Moj zdravnik omogoča zlati pokrovitelj, zavarovalnica Adriatic Slovenica. Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice, je poudaril: “Potrebno je poiskati optimalno rešitev v kombinaciji javnih in zasebnih sredstev. In to je naša edina pot do stabilnega in finančno vzdržnega zdravstvenega sistema, s katerim bomo ustvarili najvišjo stopnjo dobrobiti za posameznika.”

moj_zdravnik_2014

Renata Završnik Mihič, dr. med., spec. gin. in porod., Moja zdravnica 2014
(Foto: Matic Bajželj)

In kdo so letošnji moji zdravniki?

Prvič doslej je skupno največ glasov prejela ginekologinja, ki je postala moja zdravnica 2014. To je Mariborčanka Renata Završnik Mihič, dr. med., spec. ginekologije in porodništva. Moj družinski zdravnik 2014 je postal Pavel Podlesnik, dr. med., spec. splošne medicine, iz Radovljice, moj ginekolog 2014 je doc. dr. Damir Franić, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, iz Rogaške Slatine. Moja pediatrinja 2014 je asist. Jadranka Šolman, dr. med., spec. šolske medicine in spec. družinske medicine, iz Ptuja.
Prvič letos pa so pacienti nagradili tudi zobozdravnike in specialiste na terciarni in sekundarni ravni – priznanje sta prejeli dr. sci. Sanja Lucija Pečnik, dr. dentalne medicine, iz Ljubljane in akad. prof. dr. Marjeta Zorc, dr. med., spec. interne medicine, kardiologije in vaskularne medicine.

Večer, navdahnjen s toplino, je minil v prijetnem in navdihujočem vzdušju. Posebno noto mu je dala mlada generacija bodočih zdravnic in zdravnikov, ki je pokazala, da vidi naprej. “V  ambulantah in bolnišnicah naj vladata vzajemno razumevanje in spoštovanje. Bolnik mora dobiti odgovor na sleherno vprašanje. Brez tega bi zdravstvo izgubilo svojo humanost,” so poudarili študenti medicine.

Za zdravo in okusno pogostitev je poskrbelo gostišče Pri Lojzetu, za glasbo pa Big Band Medicinske fakultete.

Več utrinkov s prireditve in predstavitve mojih zdravnikov si lahko ogledate tudi na portalu www.viva.si, v reviji Viva in v izdaji Vive za tablične računalnike.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,390
12.05.2021. ob 13:12
284,253
17.05.2021. ob 12:55
110,150
12.06.2021. ob 15:43
Preberi več