Zakaj Mercedes-Benz podpira 40 dni brez alkohola?

Uredništvo, 19. februar 2016.

Kljub nenehnim izboljšavam in velikanskem napredku je voznik tisti, ki upravlja vozilo in ima v njem glavno vlogo.

Vseslovenski akciji 40 dni brez alkohola se je letos pridružilo tudi podjetje Autocommerce z blagovno znamko Mercedes-Benz. Ker je alkohol med najpogostejšimi krivci za prometne nesreče, želijo poudariti vlogo odgovorne vožnje.

Letošnjo pobudo je podprlo tudi podjetje Autocommerce z blagovno znamko Mercedes-Benz. Znamka Mercedes-Benz letos praznuje 130 let izuma prvega avtomobila. Vse od tedaj sledi pionirskemu duhu in nenehni želji po inovacijah, ki spreminjajo avtomobilsko industrijo. Leta 1979 je prav Mercedes-Benz predstavil prvi sistem ABS, leta 1981 Airbag, leta 1994 sistem ESP in že nekaj let ponuja vozila, ki samodejno zavirajo v primeru nevarnosti, upoštevajo varnostno razdaljo, se celo izognejo nesreči. Vsa vozila Mercedes-Benz so serijsko opremljena s sistemom, ki voznika v primeru utrujenosti opozori na nujen počitek, ali v primeru nevarnosti celo samodejno zavira, da tako prepreči nesrečo.

Kljub nenehnim izboljšavam in velikanskemu napredku je voznik tisti, ki upravlja vozilo in ima v njem glavno vlogo. Podjetje Autocommerce tako sledi mednarodnim usmeritvam podjetja Mercedes-Benz in njihovemu cilju »Accident free driving« oz. vožnji brez prometnih nesreč. Z delavnicami na temo varne vožnje in asistenčnih sistemov bodo tudi izobraževali voznike.

Anej Ferko: Bodimo odgovorni za volanom

Vse inovacije ter prizadevanja k vožnji brez prometnih nesreč se porušijo, ko za volan postavimo neodgovornega, pijanega voznika. Del mednarodne kampanje sta tudi prvaka formule 1 Lewis Hamilton in Niko Rosberg. Lewis Hamilton, svetovni prvak v formuli 1 je poudaril, da ima ničelno toleranco do alkohola za volanom.

 Več o akciji 40 dni brez alkohola in drugih aktivnostih

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,298
21.06.2021. ob 13:57
110,159
19.06.2021. ob 16:52
Preberi več