Zakaj je skuta zdrav vmesni obrok za otroke

Uredništvo, 19. marec 2018.

Pri mlečnih izdelkih, še zlasti tistih, ki vsebujejo sadni delež, je pomembno, da je vsebnost sladkorja zmanjšana, …

Ne, le da je okusna, temveč tudi bogata s številnimi hranilnimi snovmi, predvsem z beljakovinami, ki so potrebne za rast in razvoj otrok. Pozorni bodite le, da ne vsebuje dodanih barvil, dodanega sladkorja ali umetnih sladil.

Pri mlečnih izdelkih, še zlasti tistih, ki vsebujejo sadni delež, je pomembno, da sladkor izhaja zgolj iz sadja, da ne vsebujejo umetnih arom in sladil.

In da, skuta je odličen posladek, zdrava malica za otroke. Doma in na poti. Poleg tega, da je okusna, je polna številnih hranljivih snovi, ki so pomembne za otrokov razvoj.

Bogata je s kalcijem

Vitamin D in kalcij sta potrebna za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih.

Otroci, ki s prehrano ne dobijo zadostnih količin kalcija, imajo pogosto večje tveganje za zlome, tudi že pri manjših poškodbah. Pomanjkanje kalcija povzroča bolečine v mišicah kot tudi splošno šibkost in utrujenost med telesno dejavnostjo.

Kalcij ima pomembno vlogo tudi pri vzdrževanju ravnovesja mišičnega in živčnega sistema. Z vzdrževanjem ustrezne ravni kalcija in fosfatov v serumu vitamina D, se omogoča normalna mineralizacija kosti ter rast in razvoj kostnega tkiva.

 

Strokovnjaki pravijo, da je optimalna dnevna količina vnosa kalcija za otroke, mlajše od treh let 700 miligramov, za tiste starejše pa okoli 1000 miligramov na dan.

Kalcij najdemo tudi v drugih živilih, zelenjavi, žitih, iz fermentiranih mlečnih izdelkov pa je zelo dobro izkoriščen.

Intenzivna rast in razvoj otrok je polna izzivov

Zaradi intenzivne rasti in razvoja imajo otroci povečano potrebo po energiji, zato je pomembno, da imajo na voljo hranljiv in kakovosten prigrizek.

Le najboljše za naše najmlajše

MU MUKI sadne skute z naravnimi aromami, brez dodanega sladkorja in brez barvil so zdrava izbira, s katero ne boste zgrešili, otroci pa jih naravnost obožujejo. Z dodanim vitaminom D in kalcijem pa je poskrbljeno tudi za zdrav razvoj kosti. Na voljo je v dveh okusih: jabolko-hruška in banana.

Odlične skute lahko popestrite še s sveže narezanim sadjem in obogatite z ovsenimi kosmiči.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
19.06.2021. ob 15:56
110,159
19.06.2021. ob 17:24
Preberi več