Začrtajte svojo karierno pot na področju zdravstvenega varstva

Uredništvo, 09. september 2013.

Začrtajte svojo karierno pot na področju Managementa in ekonomike v zdravstvenem varstvu.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani bo tudi v letošnjem študijskem letu izvajala program Management in ekonomika v zdravstvenem varstvu. Letos bomo ta program izvajali že sedmo leto, do sedaj je bilo vpisanih 118 študentov, kar nekaj pa jih je tudi že magistriralo. Tako se z leti uresničuje cilj, ki smo si ga zadali ob ustanovitvi tega programa, da v Sloveniji ustvarimo kritično skupino ljudi, ki bodo v resnici nekaj vedeli o managementu in ekonomiki v zdravstvu in bodo lahko zato tudi objektivno prispevali k razvoju enega najbolj perspektivnih sektorjev slovenskega gospodarstva, to je zdravstva.

Program je nastal pred šestimi leti na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani v sodelovanju s partnerji iz Velike Britanije, Nemčije, Češke in Slovenije. Danes sodi med 50 najbolj prepoznavnih programov s področja ekonomike in managementa v zdravstvu na svetu. Še pomembneje pa je, da združuje skupino profesorjev, ki so v zdravstvu našli specializacijo za svoje raziskovalo, svetovalno in pedagoško delo in so v resnici sposobni predavati ekonomske in poslovne vede v neposredni povezavi z zdravstvom.

Letos pričenjamo izvajati posodobljen in prenovljen program, ki vključuje naslednje teme:

  • ekonomska-2oblikovanje povpraševanja in ponudbe v zdravstvu, organiziranje zdravstvenih izvajalcev in oblikovanje zdravstvenih sistemov;
  • managiranje izvajalcev zdravstvenega varstva;
  • načini in oblike plačevanja zdravstvenih izvajalcev;
  • računovodstvo, finance, upravljanje z viri,  managerska orodja, informatika, nabava pri izvajalcih zdravstvenega varstva pri nas;
  • ekonomske analize v zdravstvu in zdravstvenem zavarovanju;
  • številne druge, tudi izbirne  teme iz zdravstvenega varstva.

Izbirno lahko študirate tudi o javno-zasebnem partnerstvu v zdravstvu, zdravstvenem zavarovanju, etiki v zdravstvu, uporabi statistike in ekonometrije v zdravstvu, demografiji, trženju v zdravstvu, farmakoekonomiki in še čem.

Ni zanemarljivo tudi dejstvo, da s končanjem tega programa dobite diplomo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, ki ima v Sloveniji edina akreditaciji EQUIS in AACSB, kar jo uvršča med 96 najbolj kakovostnih poslovnih šol na svetu, njene diplome pa med splošno priznane po celem svetu.

Zato vas še enkrat vabimo, da se še letos vpišete v program Managementa in ekonomike v zdravstvenem varstvu na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in s tem na novo začrtate  tudi svojo karierno pot.

Prof. dr. Maks Tajnikar, vodja programa: Izkušnje številnih držav v svetu kažejo, da je zdravstvo že danes,v prihodnje pa bo še bolj, eden ključnih razvojnih sektorjev v svetu. V ZDA dajejo zanj že skoraj 19 odstotkov BDP, tehnološke in organizacijske spremembe se dogajajo vsak dan. Program Management in ekonomika v zdravstvenem varstvu Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani je pripravljen prav za tiste, ki se tega zavedajo in ki bodo poskusili ta val v zdravstvu tudi izkoristiti.

Igor Horvat, direktor Splošne bolnišnice Jesenice: Podiplomski program management in ekonomika v zdravstvenem varstvu na EF v Ljubljani omogoča podiplomskim študentom širši, raznovrsten in bolj poglobljen prikaz delovanja zdravstvenega varstva, ne samo v Sloveniji temveč tudi v mednarodnem okolju. Študentom  brez delovnih izkušenj v praksi omogoča seznanitev z zahtevnimi vsebinami zdravstvenega varstva, študentom z delovnimi izkušnjami v zdravstvenem varstvu pa omogoča bolj poglobljen študij posameznih področij in prikaz dobrih praks skozi seminarske naloge. Predmeti in teme študija obsegajo različna področja in vidike vsebin, s katerimi se management sreča pri svojem vsakdanjem delu. Študij dejansko odpira aktualne vsebine in išče rešitve pomembnih vsebin dela v zdravstvenem varstvu. Študij priporočam vsem sedanjim in bodočim vodjem, ki želijo svoje znanje razširiti in nadgraditi z znanjem managementa in ekonomike v zdravstvenem varstvu.

ekonomska-1Dominika Oroszy, dr. med., Vodja službe za kakovost in koordinacije operativne dejavnosti UKCL: Transformacija družbe,politike in gospodarstva predstavlja velik izziv za management zdravstvenih ustanov in terja jasne odgovore in usmeritve,ki bodo zagotovili dolgoročen obstoj zdravstvenega sistema. Zdravniki z dodatnimi znanji iz področja managementa in ekonomike lahko bistveno prispevamo k profesionalnemu vodenju zdravstvenih ustanov. Podiplomski študij omogoča pridobitev osnovnih orodij in kompetenc za dobro sodelovanje zdravnikov,zdravstvene nege in poslovnega sektorja.

Vse informacije dobite v Službi za študijske zadeve, +386 (0)1 5892 419 ali na spletni strani programa: http://www.ef.uni-lj.si/podiplomsko/management_v_zdravstvu

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
26.07.2021. ob 11:15
284,482
26.07.2021. ob 15:13
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close