Za odgovorne nosečke in doječe mamice

Uredništvo, 06. junij 2016.

Za nosečke ali doječe mame je zelo pomemben vnos folne kisline, omega-3 maščobne kisline in ostalih vitaminov ter …

Načrtujete nosečnost? Ste morda že noseči ali ste pravkar postali mamica? Če ste na katero izmed vprašanj odgovorili z da, verjamemo, da se zavedate, kako pomemben je vnos folne kisline, omega-3 maščobne kisline in ostalih vitaminov ter mineralov. Naj vas ne skrbi, kje dobiti vsa potrebna hranila – za vas in vašega dojenčka poskrbita FEMIBION 1 in 2!

Med nosečnostjo boste opazili različne psihološke in fizične spremembe, hkrati pa se spremenijo tudi potrebe po hranilih. Zelo pomembno je, da med nosečnostjo in dojenjem uživate raznovrstno in uravnoteženo prehrano, saj je razvoj dojenčka tesno povezan z zdravjem in prehrano mamice. Med nosečnostjo se potrebe po folni kislini (vitaminu B9) in ostalih vitaminih (C, E, D) ter hranilih (jod, biotin, niacin, pantotenska kislina …) povečajo, saj so nujni za pravilni razvoj organov vašega otroka.

FEMIBION 1 – najboljša izbira od začetka načrtovanja nosečnosti do konca 12. tedna nosečnosti.

Je popolno dopolnilo k vaši zdravi prehrani, saj vsebuje folate in druga mikrohranila, ključna za vas in vašega malčka. FEMIBION 1 je edino prehransko dopolnilo, ki vsebuje posebno obliko že aktivirane folne kisline, t. i. Metafolin-a. To pomeni, da ga lahko telo izkoristi takoj po zaužitju in ga ne obremenjuje z dodatno aktivacijo v telesu.

[ggcte url=”https://www.carso.si/zdrava-nosecnost/femibion-1-87″]Od začetka do konca 12. tedna nosečnosti – Femibion 1[/ggcte]

Folna kislina ima med nosečnostjo vlogo pri:

  • delitvi celic,
  • tvorbi krvi,
  • rasti placente,
  • pravilnemu razvoju možganov, lobanje in hrbtenjače,
  • zmanjšanju tveganja za okvaro nevralne cevi (spine bifide) – to je nevarna embrionalna razvojna napaka, pri kateri se otrokova vretenca ne izoblikujejo dokončno in zadnji del hrbtenice ostane nezaraščen (posledice: ohromitev spodnjih udov brez refleksov, nepravilno krčenje mehurja, okvara in okužba sečil ter ledvic, nepravilno delovanje črevesja …).

nosecniski trebuh

Zakaj naj bo aktivna oblika folne kisline –Metafolin vaša prva izbira?

Človeško telo ni zmožno samo izdelovati folatov, zato je potreben vnos le-teh preko hrane. Bogat vir folatov je zelena zelenjava (solata, špinača, brokoli), cvetača, fižol, grah, jetra, kvas … Žal pa med kuhanjem kar 80 % folatov razpade in so v telesu neuporabni. Ste vedeli, da bi morali med nosečnostjo vsak dan pojesti okoli 10 kg jabolk, da bi zagotovili zadostno količino folatov? Zato je dodaten vnos s prehranskimi dopolnili med nosečnostjo, ko se potrebe po folatih zvišajo, še toliko bolj nujen in skoraj neizogiben.

Če v telo vnašamo neaktivno obliko folne kisline, jo mora telo preko encima MTHFR najprej pretvoriti v delujočo obliko. Kar 50 % žensk pa ima zmanjšano dejavnost encima MTHFR, zato nastane pri teh še manj biološko uporabnega vitamina B9 kot že sicer. Metafolin – aktivna oblika folatov – v FEMIBIONU zagotovi takojšnjo razpoložljivost folatov vsem ženskam!

Obenem FEMIBION 1 vsebuje še ostale vitamine B, ki prispevajo k normalnemu delovanju presnove in živčnega sistema ter preprečuje izčrpanost. Vitamina C in D poskrbita, da tvoj imunski sistem deluje brezhibno, medtem ko vitamin E ščiti celice pred oksidativnim stresom.

FEMIBION 2 – vse, kar potrebuje vaš dojenček od 4. meseca nosečnosti do konca dojenja.

Ob začetku 4. meseca nosečnosti je otrok, ki ga nosite pod srcem, približno tako velik kot tvoj palec. Sedaj se bo otrokovo telo in njegovi organi hitro začeli razvijati, za to pa bo vse potrebne snovi dobil prav od tebe. FEMIBION 2 vsebuje poleg folatov in ostalih nujnih hranili, ki so v FEMIBION-u 1, še kapsulo z DHA. DHA je omega-3 maščobna kislina, ki bo pripomogla k normalnemu razvoju možganov in oči vašega malčka.

[ggcte url=”https://www.carso.si/zdrava-nosecnost/femibion-2-88″]Od 4. meseca nosečnosti do konca dojenja – Femibion 2[/ggcte]

Bodite odgovorna nosečka in dajte svojemu notranjemu sončku, kar potrebuje, da zasije! FEMIBION 1 in 2 bosta tvojo zdravo in raznovrstno prehrano dopolnila z vsemi hranili, ki jih boste potrebovala pred, med in po nosečnosti! Naj vas FEMIBION 1 in 2 spremljata skozi najlepše obdobje vašega življenja.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več