Za malico ali po športni aktivnosti – beljakovine

Po športnih dejavnostih telo potrebuje regeneracijo. telesu delno povrnemo energijo z beljakovinami, beljakovinskimi napitki.

Pomlad prinese številne možnosti za aktivnosti na prostem in tudi športne prireditve vabljivo pričakujejo vse, željne rekreacije. Nekaj kondicije in še več dobre volje sta nujni za sodelovanje, prav nič pa ni odveč, če že pred startom mislimo tudi na regeneracijo in prigrizek v cilju. Izberite beljakovinsko bogate in kakovostne – beljakovine iz Medexa.

Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in vzdrževanju mišične mase ter sestavljajo vsa tkiva in organe v našem telesu. Telo jih potrebuje za številne procese, tudi za celično presnovo, delovanje hormonov in imunski odziv oziroma obrambo telesa. Gradniki beljakovin – aminokisline – se delijo na esencialne in neesencialne. Slednje lahko organizem tvori sam, esencialnih pa telo ne more proizvesti samo, zato jih moramo zaužiti s hrano.

Beljakovine živalskega izvora, ki so v mesu, mlečnih izdelkih in jajcih, veljajo za popoln vir beljakovin, ker vsebujejo vse esencialne aminokisline, ki jih telo potrebuje za pravilno delovanje. Za najboljše veljajo sirotkine beljakovine, saj imajo najvišjo biološko vrednost, se hitro prebavljajo in presnavljajo.

[ggcte url=”http://www.medex.si/categories/hrana-in-pijaca/funkcionalna-zivila/”]Beljakovine oblikujejo naše življenje[/ggcte]

Beljakovinski izdelki iz Medexa so brez konzervansov, aspartama, acesulfama in saharina.

tek-narava

Beljakovinska napitka – slastna čokolada in zapeljiva vanilja

Slastna beljakovinska napitka iz Medexa z okusom čokolade in vanilje sta na voljo v 500 ml plastenki in ponujata kar 50 g beljakovin. Napitka sta pripravljena za takojšnje uživanje in zato idealna za na pot. Do odprtja ju lahko hranimo na sobni temperaturi, po odprtju pa sta v hladilniku obstojna še dva dni. Vsebujeta mlečne beljakovine, sta brez konzervansov, prav tako pa ne vsebujeta aspartama, acesulfama in saharina.

Beljakovinski smoothie – okusne maline in sirotkine beljakovine

Beljakovinski smoothie s pravim sadnim deležem malin navdušuje s svojo kremasto strukturo. Je preprost za uživanje, saj je že pripravljen za uporabo in na voljo v priročnem, 330 ml pakiranju. Odličen okus mu dajo maline in 25 g sirotkinih beljakovin, ki veljajo za popolne, najbolj kakovostne beljakovine in imajo najvišjo biološko vrednost. Vsebujejo namreč vse esencialne aminokisline, ki jih telo potrebuje za pravilno delovanje. Do odprtja ga lahko hranimo na sobni temperaturi, po odprtju pa je v hladilniku obstojen še dva dni. Je brez konzervansov, aspartama, acesulfama in saharina.

Beljakovinski ploščici – prigrizek, ki je vedno pri roki

V beljakovinskih ploščicah, ki sta vir prehranske vlaknine ter odličen prigrizek, so mlečne in sojine beljakovine. Ploščica s pomarančo, čokolado in medom vsebuje 16 g beljakovin, ploščica z okusom banane, čokolade, medu in krispijev pa kar 18 g beljakovin. Beljakovinski ploščici ne vsebujeta konzervansov.

Medex_TVC_pack-shot

Priporočen dnevni vnos beljakovin za odrasle je vsaj 0,8 grama beljakovin na kilogram telesne mase dnevno, športniki pa bi morali zaužiti 1 do 2 g beljakovin na kilogram telesne mase. Več beljakovin naj bi uživali tudi otroci, nosečnice, in bolni, ki hitro izgubljajo mišično maso. V mišicah se namreč nahaja največ beljakovin, potrebne pa so tudi za uspešno regeneracijo telesa po naporih.

[ggcte url=”http://www.medex.si/categories/hrana-in-pijaca/funkcionalna-zivila/”]Beljakovine oblikujejo naše življenje[/ggcte]

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
15.06.2021. ob 19:35
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več