Za hitro celjenje malih ran

Uredništvo, 09. maj 2016.

Za lepo celjenje ran brez zapletov in brazgotinjenja je pomembno, da se rana ne okuži. Rano najprej dobro očistimo …

Sončni dnevi nas vabijo, da prosti čas aktivno preživljamo v naravi. Z zunanjimi dejavnostmi smo bolj izpostavljeni praskam, ranam in odrgninam, pa tudi različnim okužbam. Za lepo celjenje ran brez zapletov in brazgotinjenja je pomembno, da se rana ne okuži. Rano najprej dobro očistimo, nato pa jo še razkužimo, saj lahko tako skrajšamo čas celjenja in zmanjšamo brazgotino.

V zgodnji fazi, ko rana še krvavi, lahko uporabljamo Bepanthen plus pršilo, ki omogoča preprosto in higiensko nanašanje brez dotikanja, hkrati pa rano razkuži in celi. Ko se krvavenje ustavi, lahko na rano nanašamo Bepanthen Plus kremo, ki pospeši obnovo kožne povrhnjice, omogoča prenos plinov in vode ter dezinficira in celi. Bepanthen Plus krema in pršilo sta tako popolna kombinacija za oskrbo površinskih ran, saj obenem preprečujeta okužbe kože in pospešita celjenje kožne povrhnjice.

Tako krema kot pršilo vsebujeta klorheksidin, ki rano dezinficira, in dekspantenol, ki spodbuja obnovo kože od znotraj navzven. Klorheksidin je antiseptik in deluje močno protibakterijsko (ubija bakterije, zavira njihovo rast in razmnoževanje) na klinično pomembne po Gramu pozitivne bakterije in tako preprečuje ali omejuje okužbo na površini kože. Dekspantenol po nanosu hitro in z lahkoto prehaja v kožo. V kožnih celicah se pretvori v pantotensko kislino (vitamin B5), ki bistveno vpliva na tvorbo in obnovo kožnega epitelija, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja.

bepanthen-skatla-plus-krema-slo-skatlica

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vsebino omogoča Bayer

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
15.06.2021. ob 19:35
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več