Za dobro zavarovan dom

Powered by:
Foto: Zavarovalnica Triglav

Dom je več kot le streha nad glavo in stene, ki vas obdajajo. Hiša ali stanovanje, dom je tam, kjer se počutite najbolj varne in kjer z najbližjimi ustvarjate najlepše spomine.

Ker ste vanj vložili precej časa, truda in denarja, zagotovo želite svoj dom tudi čim bolje zaščititi in zavarovati. Nekaj pomembnih in uporabnih nasvetov, ki so vam pri tem lahko v pomoč, najdete v nadaljevanju.

Zavarovanje prilagodite svojemu domu

Domovi so različni, saj v njih bivajo različni ljudje, z različnimi okusi, željami in potrebami. Prav je, da se to odraža tudi v zavarovanju, ki mora biti prilagojeno vsakemu domu posebej.  

V sklopu zavarovanja doma pri Zavarovalnici Triglav lahko kritja povsem prilagodite po meri svojega doma. Odločite pa se lahko tudi za izbiro enega izmed treh vnaprej pripravljenih paketov, ki že vključujejo kritja, ki najpogosteje ogrožajo domove po Sloveniji. Te lahko le v nekaj preprostih korakih sklenete tudi po spletu.

Izberete lahko tudi številna dodatna zavarovanja, če presodite, da jih potrebujete. Tako lahko v zavarovanje doma med drugim vključite tudi potresno zavarovanje, strojelomno zavarovanje naprav in inštalacij. Sami določate tudi višine kritja za stanovanjski objekt in opremo v njem. Možnost imate torej, da zavarovanje doma popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam svojega doma.

Pred odločitvijo za posamezna zavarovalna kritja in njihovo višino pa bodite pozorni, da natančno ocenite, kaj ogroža vašo lastnino (npr. potres ali poplava, že živite na potresno oz. poplavno bolj izpostavljenemu območju) pa tudi, če imate doma opremo in stavbno pohištvo višjega cenovnega razreda (velike steklene površine, dražja oprema, naprave in inštalacije, umetnine, bazen ali draga vrtna oprema, sončna elektrarna …).

Katera zavarovanja pa potrebujete, če živite v bloku? Bi v primeru škode znali ukrepati pravilno? Preverite v članku, kjer najdete tudi nasvete o tem, kako poskrbeti za varnost doma, medtem ko vas ni.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,865
26.05.2022. ob 07:39
286,469
28.05.2022. ob 12:14
110,512
28.05.2022. ob 08:40
Preberi več

New Report

Close