Revija Zmajček podarja naročnino za celo leto

Uredništvo, 18. september 2018.

Septembra, ko se otroci s sončnimi poljubi na licih ponovno odpravijo v vrtce in šole, stopa revija Zmajček že v 25. leto izhajanja! Namenjena je mladim bralcem od tretjega do osmega leta in opravlja pomembno vlogo pri razvijanju pismenosti, bralne kulture in ustvarjalnosti.

Otroška revija Zmajček letošnjo jesen praznuje že 25 let izhajanja, njeno vlogo pa v najširšem smislu opredeljuje podnaslov revije: z igro do znanja. Zmajček je namreč leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami in je namenjena mladim bralcem od tretjega do osmega leta.

Revija Zmajček bo eni družini portala Med.Over.Net podarila celoletno naročnino na revijo. Sledite nam na omrežju Facebook in držite pesti, da v četrtek, 20. 9. 2018, ob 12. uri izberemo prav vas.

Raziskave kažejo, da otroške revije opravljajo pomembno vlogo pri razvijanju zgodnje pismenosti, bralne kulture in ustvarjalnosti, hkrati pa otrokom omogočajo spoznavanje različnih svetov na zanimiv in igriv način.

Tega poslanstva se zavedajo tudi v uredništvu revije Zmajček. Vsi, ki sodelujejo pri nastanku revije, vsak mesec z veliko odgovornostjo do otrok, njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev snujejo kakovostne in raznovrstne vsebine.

Vsebine v reviji Zmajček so skrbno izbrane

S posebno pozornostjo sledijo izbiri prispevkov, ki na otroku dostopen način nevsiljivo naglašajo spoznavni, etični in estetski vidik. Revija zgledno spodbuja nravstven čut, plemeniti in usmerja k dobremu in lepemu. Vsebine otroke navajajo tudi k strpnosti ter razumevanju vzrokov in učinkov predsodkov, stereotipov ter preživelih ideoloških vzorcev.

Poleg kakovostnih in raznovrstnih literarnih del (pravljice, pesmi, slikopisi, uganke …), ki jih mlajšim otrokom berejo starši, starejši pa jih že lahko berejo sami, Zmajček otrokom tankočutno predstavlja naravno in družbeno okolje ter spodbuja ustvarjanje in izdelovanje izdelkov iz različnih materialom.

 

Obsežen del revije je namenjen raznovrstnim didaktičnim nalogam, ki so usklajene s programi vrtca in prvega triletja osnovne šole, sredica revije pa je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem. Strokovni članki v rubriki »Brez trde hoje do dobre vzgoje« – namreč prinašajo preverjene metode, nasvete in spodbude strokovnjakov, ki  lahko vzgojo otrok precej olajšajo.

Kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša, septembrska številka Zmajčka?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Za spomin na dolge vroče počitnice bodo otroci izdelali ladjico za svinčnike in barvice, iz delov na kartonu pa bodo sestavili pastirja in njegovo živino ter tako gorski pašnik pričarali kar v svoji sobi.

“Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice … Tako bo na primer uvodna pesem VRTEC IN ŠOLA prava spodbuda za vse, ki te dni prvič vstopajo v šolo ali vrtec, nadvse hudomušna pa je tudi zgodba o slonu, ki se vpiše v šolo lepega vedenja. V vsaki številki je tudi slikopis, septembrski ima naslov Mehurčki prijateljstva. Tisti, ki že znajo brati, si bodo ob njem bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju,”

nam je zaupala Urša Krempl, urednica revije Zmajček. To pa še nikakor ni vse, Zmajček v resnici ponuja še mnogo več.

 

Če revije Zmajček še ne poznate ali pa še vedno niste prepričani, ali bi jo naročili ali ne, pokukajte na prenovljeno spletno stran www.zmajcek.net.

Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,549
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close