Wings for Life World Run se vrača 3. maja 2015

Uredništvo, 17. oktober 2014.

Wings for Life World Run se ponovno vrača v drugi izdaji 3. maja 2015. Udeleženci se bodo zbrali na več kot 35 lokacijah na kar šestih celinah, da začnejo teči točno ob 13.00.

Wings for Life World Run se ponovno vrača v drugi izdaji 3. maja 2015. Udeleženci se bodo zbrali na več kot 35 lokacijah na kar šestih celinah, da začnejo teči točno ob 13.00. Kar je še pomembnejše, dogodek je odprt za vse tekače in netekače, za tiste, ki tečejo že leta ali pa so šele začeli teči. Vsak je dobrodošel!

V prvem letu izvedbe 2014 je dogodek gostil več kot 35.000 udeležencev in dosegel neverjeten uspeh. Kot da več deset tisoč ljudi, ki skupaj tečejo ob točno istem času, še ni dovolj, so pri Wings for Life World Run naredili še en korak naprej in spremenili način teka: trideset minut po startu tekačev jim bo začelo slediti zasledovalno vozilo. Zasledovalno vozilo, ki bo sprva vozilo počasi, nato pa postopoma vedno hitreje, bo predstavljalo premikajočo se ciljno črto. Opremljeno bo z elektronskimi senzorji, ki bodo registrirali digitalne čipe tekačev, ko jih bo vozilo prehitevalo na poti k vodilnim. Zadnji tekač, ki bo registriran kjerkoli na svetu, bo globalni prvak.

Zakaj je boj za zmago tokrat tako poseben? Tekači v različnih državah ali na različnih celinah bodo morda bili tesno bitko drug z drugim za globalni naslov, vendar tega ne bodo vedeli, dokler jih zasledovalno vozilo ne bo ujelo in se bo tekma končala. Leta 2014 so po petih urah tekmovalnega časa ostali samo še trije tekači. Na koncu je približno 90 metrov ločilo globalnega prvaka v Avstriji od drugouvrščenega v Peruju.

WFL-WR_Ljubljana_

Tek za tiste, ki tega ne morejo

Z dogodkom Wings for Life World Run podpirate neprofitno organizacijo Wings for Life Foundation, ki financira projekte za raziskavo hrbtenjače po vsem svetu. Sto odstotkov startnin od dogodka Wings for Life World Run in vsa sredstva sponzorjev gredo neposredno v raziskave, pravi Anita Gerhardter, izvršna direktorica Wings for Life: “Prvo leto organizacije je bil Wings for Life World Run neverjeten globalni športni dogodek. Upamo, da se ga bo v letu 2015 udeležilo še več tekmovalcev, da bomo zopet zbrali veliko sredstev za raziskave hrbtenjače.” V letu 2014 so zbrali več kot 3 milijone EUR.

Colin Jackson, ki je bil na vrhuncu svoje kariere eden najboljših tekačev čez ovire, je mednarodni športni direktor dogodka: “Poškodba hrbtenjače se lahko pripeti komur koli. Že samo neroden zdrs ali padec lahko privede do dogodka, ki ti spremeni življenje. V raziskave hrbtenjače se ne namenja dovolj sredstev. Zbrati jih moramo, zato da pridobimo najboljše znanstvenike, ki bodo z vztrajnostjo resnično pripomogli k izboljšanju življenj drugih.

Mednarodne športne in znane osebnosti so združile moči in postale ambasadorji in aktivni udeleženci. Med njimi so tudi Slovenci: Vesna Fabjan (tekačica na smučeh), Dušan Mravlje (ultramaratonec), Roman Kejžar (maratonec), Matej Markovič (triatlonec) in David Pleše (triatlonec).

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,391
13.06.2021. ob 13:25
284,258
17.05.2021. ob 12:55
110,152
13.06.2021. ob 15:44
Preberi več