Vzhajajoča zvezda sveta v medicinskem turizmu: Turčija

Uredništvo, 03. marec 2015.

Acibadem je ena vodilnih turških zdravstvenih ustanov, v ospredju kot svetovno znana blagovna znamka specializiranih zdravstvenih storitev.

Turčija – država, katere zgodovina in turizem privabljata vedno večje število turistov, ki prihajajo v državo zgodovinske in turistične privlačnosti, je tudi odlična atrakcija v smislu medicinskega turizma.

Investicije, ki so bile narejene predvsem v zdravstvenem sektorju, so državo povzdignile v svetovno vzhajajočo zvezdo. Dandanes za zdravstvene storitve mnogo držav raje izbere Turčijo, saj mednarodno priznani specialisti, odlično opremljene bolnišnice in tehnološko napredne naprave omogočajo storitve svetovnih standardov.

Acibadem je ena vodilnih turških zdravstvenih ustanov, v ospredju kot svetovno znana blagovna znamka specializiranih zdravstvenih storitev.

Acibadem Healthcare Group je zdravstvena skupina, ki se je izkazala za mednarodno referenčno središče zapletenih zdravljenj, ki zahtevajo napredno tehnologijo in izkušnje. V zdravstveni sektor je vstopila leta 1991. Skozi leta se je naglo širila, sedaj pa zagotavlja celovite diagnostične storitve in storitve zdravljenja v 18-ih splošnih bolnišnicah in 13-ih zdravstvenih centrih. Podporna podjetja, ki jih je oblikovala skupina in ki izvajajo storitve v bolnišnicah in zdravstvenih centrih, kot tudi na drugih področjih zdravja z modelom “integriranih zdravstvenih storitev” nudijo tudi celostne storitve po meri, v sodelovanju z univerzo, ki študente izobražuje izključno o medicinski znanosti.

acibadem-vhod

Druga največja zdravstvena veriga na svetu

Zdravstvena skupina Acibadem je postala del druge največje zdravstvene verige na svetu z oblikovanjem Mednarodnih zdravstvenih holdingov (IHH) leta 2012. Zdravstvena skupina Acibadem je včlanjena v IHH, ki je svetovno zdravstveno omrežje že od leta 2012. IHH je skupinska investicija  malezijskega Khazanah, japonskega Mitsui in turške družine Aydınlar. IHH upravlja mednarodno malezijsko zdravstveno fakulteto ter široko razširjeno omrežje bolnišničnih in medicinskih centrov pod blagovnimi znamkami Parkway, Pantai in Apollo iz Malezije, Singapura, Indije, Kitajske in Bruneja.

Omrežje integriranih zdravstvenih storitev je več kot le bolnišnica

Poleg bolnišnic in medicinskih centrov, ki jih ima zdravstvena skupina Acibadem, je le ta v ospredju tudi kot omrežje integriranih zdravstvenih centrov, ki zagotavljajo zdravstvene storitve. Acibadem Vodenje projektov oblikuje, gradi in opremlja bolnišnične projekte ‘na ključ’ v Turčiji in drugod. Acibadem Zavarovanje zagotavlja življenjska zavarovanja in storitve TPA (administracije za tretje osebe). Acibadem Mobilnost ne zagotavlja le zdravstvenih storitev na poti, doma, v pisarni in na industrijskih območjih izven mest, temveč tudi standardni prevoz urgentnih pacientov, reševalno službo in storitve tele-medicine. A-Plus zagotavlja storitve upravljanja objektov, kot so objekti s hrano in pijačo, pralnice in čistilni servisi ter različne druge vrste zdravstvenih dejavnosti. Laboratoriji Acibadem privabljajo pozornost kot najrazsežnejše laboratorijske storitve, ki vključujejo genetiko, patologijo, banko matičnih celic in popkovnične krvi. Univerza Acibadem se posveča obogatitvi strokovnosti zdravstvenega sektorja skupine prek usposabljanja in izobraževanja prihodnjih generacij zdravstvenih delavcev s svojo medicinsko fakulteto, šolami za zdravstveno nego in administrativnimi šolami.

acibadem_maslak_hastanesi10

Centri odličnosti zdravstvenih storitev

Z zaposlenimi strokovnjaki, opremljenimi z mednarodnimi izkušnjami, najsodobnejšimi tehnološkimi napravami, močno tehnološko infrastrukturo in JCI (Joint Commission International – zlatim standardom globalnega zdravstva) akreditiranim pristopom zdravstvene oskrbe je Acibadem najboljša izbira tako za turške, kot tudi tuje bolnike. S svojimi ustanovljenimi centri odličnosti zdravstvenih storitev Acibadem v svojih centrih zagotavlja multi-disciplinarni pristop do storitev.

acibadem-predstavitev

Acibadem se od drugih razlikuje zaradi svojih 7-ih centrov za rakasta obolenja, kjer opravljajo postopke kirurgije, radioterapije in kemoterapije, 12-ih zdravstvenih centrov za bolezni srca za odrasle, 9-ih zdravstvenih centrov za zdravljenje neplodnosti, kjer nudijo najrazličnejše tretmaje oploditev in vitro, 5-ih centrov za presaditev organov, z izkušnjami presaditve jeter, ledvic in kostnega mozga; enim zdravstvenim centrom za težave s hrbtenico, kjer nudijo zdravljenja vseh vrst deformacij, povezanih s hrbtenico, 8-ih centrov nuklearne medicine ter storitev diagnostike in zdravljenja v 5-ih centrih robotske kirurgije, kjer lahko izvajajo svetovno najzahtevnejše kirurške posege. Tudi zdravstveni center odličnosti športne medicine, ki je prvi in edini zdravstveni center, ki ga je v Turčiji akreditirala FIFA je znotraj skupine Acibadem.

Specializirani centri

1-CENTER ZA ZDRAVLJENJE DEBELOSTI

Debelost je ena največjih težav današnjega časa. Kirurgija debelosti je možna izbira za bolnike, ki debelosti ne morejo zdraviti le z dieto. Svetovno znani specialisti Acibadem centra za zdravljenje debelosti za dosego uspešnih rezultatov bolnikom nudijo storitve multi-disciplinarnega pristopa, uporabo najnovejše tehnologije in robotske kirurgije. Kirurgija debelosti je osnovana na dveh principih; krčenju obsega želodca in/ali “malabsorpciji”, preprečitvi vsrkanja hrane v določenih stopnjah. Takšne vrste kirurgije so lahko življenjskega pomena, če so opravljene na ustreznem bolniku in v ustreznem trenutku. Bolniki, ki pridejo v Acibadem center za zdravljenje debelosti najprej opravijo teste pri specialistih endokrinologije, prehrane, psihiatrije in fizične terapije ter svetovalcih različnih vadb. Če je potrebno, bolnika pregledata tudi kardiolog in pulmolog. Potencialne bolnike za operacijo nato pregleda še skupina kirurgov, ki se ukvarjajo z debelostjo. V centru se poslužujejo postopkov želodčnega traku, resekcije, želodčnega bypassa, intragastričnega balona in Da Vinci metode robotske kirurgije.

2- CENTER ZA PRESADITEV LAS

V Acibadem centru za presaditev las proces izvajajo izkušeni specialisti pod nadzorom plastičnih kirurgov za transplantacijo las. Ta proces je edina in končna kirurška rešitev za paciente, ki rezultatov niso dosegli z drugimi zdravstvenimi metodami. Pri presajanju las korenine las vzamejo iz predela lasišča nad vratom in v predelu med ušesoma, kjer načeloma lasje ne izpadajo, ter jih z ustreznimi tehnikami prenesejo na predele izpadlih las. V naših centrih uporabljajo dve metodi, in sicer presaditev folikularne enote (Follicular Unit Transplantation – FUT) in izvlečenje folikularne enote (Follicular Unit Extraction – FUE).

3- PLASTIČNA KIRURGIJA

Želja po negovanem videzu in suhosti je nekaj, kar dandanes tare tako moške, kot ženske. V današnjem času se veliko ljudi odloči za plastično kirurgijo, da bi bili videti mlajši in bolj dinamični. Medtem, ko moške najbolj moti razširjen prsni koš in prekomerna teža trebuha, se ženske bolj ubadajo z luknjicami in gubami na obrazu ter uplahnelo kožo zadnjice, prsi in predela nog. Acibadem oddelek za estetično, plastično in rekonstruktivno kirurgijo vsem strankam zagotavlja diagnostične in zdravstvene storitve na svetovnem nivoju, z najsodobnejšo tehnologijo in strokovnim osebjem.

4-CENTRI ZA PRESADITEV ORGANOV

Kot referenčni center za zapletene postopke diagnostike in zdravljenja je bila zdravstvena skupina Acibadem v Turčiji pionir presaditev organov in tkiv. Nekaj pionirskih dosežkov, ki so jih izvedli v Acibadem centru za presaditev organov je prva presaditev ledvic prejemnika najnižje telesne teže, prva presaditev ledvic 84 let starega darovalca, prva ekstrakcija ledvice preko popka, prva ekstrakcija ledvice preko nožnice z metodo NOTE, prva presaditev ledvice 85 letnega darovalca mrliča in prva presaditev jeter matere njenemu 8 let staremu otroku.

Znotraj zdravstvene skupine Acibadem se v 5-ih centrih za presaditev organov izvajajo naslednja zdravljenja;

  • Presaditev kostnega mozga za otroke in odrasle
  • Presaditev ledvice z laparoskopsko metodo (minimalni poseg)
  • Presaditev jeter z uporabo ortotropske metode zlatega standarda

5-CENTER ROBOTSKE KIRURGIJE

Da Vinci sistem robotske kirurgije omogoča kirurške postopke s čim manj rezi. Poleg tridimenzionalne slike in napredno mobilnostjo je ta sistem znan tudi po visoki občutljivosti. Da Vinci se uporablja v sledečih kirurških posegih zdravstvene skupine Acibadem:

Robotska kirurgija za kardiovaskularne bolezni

Robotska kirurgija v splošni kirurgiji

  • Robotska kirurgija debelega črevesa in danke
  • Robotska kirurgija debelosti

Robotska kirurgija v ginekologiji

Robotska kirurgija v otorinolaringologiji

Robotska kirurgija pri motnjah delovanja ščitnice

Robotska kirurgija v urologiji: robotska kirurgija raka na prostati, robotska kirurgija raka na ledvicah, robotska kirurgija oz. rekonstrukcija ledvičnega meha –zaprtje sečevoda in druga kirurgija

6ZDRAVSTVENI CENTER ZA ZDRAVLJENJE RAKA NA DOJKAH

Rak je bolezen našega časa in rak na dojki je eden najpogostejših rakavih obolenj na svetu. Pri vsaki osmi ženski se razvije rak na dojki. Splošni kirurgi, radiologi, patologi, medicinski in radiacijski onkologi sodelujejo pri razvoju metod zdravljenja raka na dojki. Psihološka in psihiatrična ocena pred in po zdravljenju je tudi izrednega pomena. Za zdravljenje raka na dojki se uporabljata kirurška in medicinska terapija (kemoterapija), hormonska terapija (zdravljenje s hormonskimi zdravili), radioterapija in biološka terapija. Katera od teh postane prioriteta pa je odvisno od kliničnega stanja bolezni. V centru ponujajo sledeče vrste zdravljenja:

– kirurško zdravljenje
– rekonstrukcija prsi
– radioterapija
– sistemsko zdravljenje

a) kemoterapija
b) hormonska terapija (hormonoterapija)
c) ciljno usmerjene biološke terapije

rak-dojk-pregled

7- ZDRAVSTVENI CENTER ZA TEŽAVE S HRBTENICO

V Acibadem zdravstvenem centru za težave s hrbtenico je pristop k zdravljenju osnovan na dokazanih dejstvih, prioritetno ohranja bolnikovo varnost, je določen s kliničnimi napravami in skrbno preverjen. Programi zdravljenja so v koraku z razvojem medicine in posodobljeni vsakokrat, ko je to potrebno, v skladu z izvršilnim svetom klinike, ki temelji na izkušnjah zdravnikov. V vsaki fazi zdravljenja se uporabljajo varnostne kartice bolnikov, ki odpravljajo morebitne napake. Varnost bolnikov ima vedno prednost, zato so v uporabi le sodobne metode testiranja in zdravljenja, ki temeljijo na napredni tehnologiji. V zdravstvenem centru za težave s hrbtenico zdravijo sledeče okvare:

– Deformacije hrbtenice otrok in odraslih, skoliozo, kifozo, spondilolistezo, spondilolizo (stresni zlomi) motnje drže, okužbe hrbtenjače, poškodbe hrbtenjače – zlomi, mladostne zlomi, osteoporotične zlome (povezane z osteoporozo), spinalne poškodbe, spinalne tumorje, tumorje hrbtenjače, bolečine v križu in hrbtu, fibromialgijo, degenerativne bolezni hrbtenice, bolečine v križu in vratu, kila v križu in vratu, kanalska ovira v križu in vratu, degenerativni zdrs vretenca – križ.

8- ZDRAVSTVENI CENTER ZA BOLEZNI SRCA

Bolezni srca spadajo med najpomembnejše zdravstvene težave na svetu in so eden glavnih vzrokov smrti. Srčni napadi niso več povezani s starostjo bolnika in predstavljajo enako tveganje med otroci, kot med odraslimi. V zahvalo hitremu napredku v tehnologiji in medicini je v primerih bolezni srca mogoče hitro ukrepanje. Ker je zgodnje odkrivanje najbolj pomembno, Acibadem strokovnjaki o metodah diagnostike in zdravljenja trenutno usposabljajo številne zdravnike iz celega sveta ter jih učijo o najnovejših aplikacijah, ki so bile razvite na tem področju. V zdravstvenem centru Acibadem za bolezni srca omogočajo storitve diagnostike in zdravljenja široke palete kardiovaskularnih obolenj otrok in odraslih. Na primer Flash CT, ki zagotavlja prednost pri srčnih angiogramih in zgodnjem odkrivanju bolezni omogoča opravljanje angiograma z 80 odstotki manj sevanja na 0,25 sekunde. Angiogram srca je opravljen v 0,25 sekunde in s pomočjo robotske kirurgije je mogoče opraviti zelo podrobne postopke v predelih, ki ročno niso dosegljivi. V Acibaden centru za bolezni srca so za otroke in odrasle na voljo odlične storitve diagnostike in zdravljenja, saj zdravijo mnogo različnih motenj, kot na primer zamašene žile dovodnice, bolezni srčnih zaklopk, motnje ritma, bolezni vene aorte, zamašene periferne žile, varikozo in kardiomiopatične andgenetične bolezni srca.

9- ZDRAVSTVENI CENTRI ZA OČESNE BOLEZNI

Nekatere storitve diagnostike in zdravljenja, ki jih zagotavlja Acibadem zdravstveni center za očesne bolezni so sledeče: operacija očesne mrene, laserska kirurgija, operacija očesne leče, zelene mrene, škiljenje, medicinska mrežnica, kirurška mrežnica, nevro-oftalmologija, motnje roženice, vse očesne bolezni, ki so povezane z diabetesom, mišična degeneracija, zdravljenje motenj ožilja očesne mrežnice, vitreoretinalna kirurgija.

10- CENTRI ZA OPLODITEV IN-VITRO

Acibadem center za oploditev in vitro v sklopu reproduktivnega zdravstvenega varstva že več let dosega pomembne dosežke na področju diagnosticiranja in zdravljenja z izkušenim osebjem, močno infrastrukturo in najsodobnejšimi tehnološkimi napravami. Storitve, ki jih tu nudijo parom, ki želijo postati starši naravnost vabi nasmeh na obraz. V Acibadem centru za oploditev in vitro parom, ki želijo postati starši strokovnjaki nudijo storitve s področja ginekologije, embriologije, medicinske genetike in urologije, psihologije, biologije in zdravstvene nege. Kot del rutinskih operacij v centru parom ponujajo tudi možnost zamrznitve in shranjevanja dodatnih embrijev, ki so bili pridobljeni med zdravljenjem in vitro za uporabo v prihodnjih zdravljenjih neplodnosti, za obdobje do 5-ih  let.

Več informacij glede lahko dobite na www.acibademinternational.com.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,299
20.06.2021. ob 17:48
110,161
21.06.2021. ob 19:28
Preberi več