Vzgoja kot drevo v zdravi rasti

Uredništvo, 19. julij 2012.

Knjiga je namenjena vsem, ki so vključeni v vzgojo otrok, vzgojiteljem, staršem, starim staršem, tetam..

Ručigaj Zinka je avtorica knjige VZGOJA KOT DREVO V ZDRAVI RASTI, ki je namenjena vsem, ki so vključeni v vzgojo otrok, vzgojiteljem, staršem, starim staršem, tetam …

Zavedati se moramo, da je od načina vzgoje odvisno celo posameznikovo življenje.

Ljudje imamo nekaj lastnosti podedovanih, veliko pa privzgojenih. Če so nas vzgajali s kritiko, potem smo o sebi dobili največ informacij o tem, kar v nas ni dobro, kar ne delamo dobro. Če so nas vzgajali s pohvalo, potem smo o sebi dobili največ informacij o tem, kar je v nas dobro, kar delamo dobro. V večini primerov pa skozi otroštvo dobimo nekaj kritike in nekaj pohvale. Od tega, česa dobimo več, je odvisno, kako vidimo sami sebe.

Kakšna naj bo vzgoja, da je dobra? To je takrat, ko smo v medsebojnem odnosu zadovoljni otrok in starši, ko je zadovoljen otrok, tudi ko odraste.

To naredimo s primerno vzgojo. Vzgajanje je omogočanje, da otrok dobi dovolj pozitivnih izkušenj. To je, da mu pomagamo odraščati tako, da ga ljubimo, ga vodimo, mu dajemo oporo, ga vzpodbujamo, iščemo dobro v otroku, ga razumemo, ga poslušamo, smo pozorni do njega, si vzamemo čas za skupno preživljanje, smo mu dober vzgled, nanj prenašamo vrednote, ga navajamo na samostojnost, mu dovolimo, da se uči na lastnih izkušnjah, mu zaupamo in mu damo možnost, da zaupa, mu postavimo meje in živimo v slogi. Tako otrok odraste v zdravo osebnost.

 F7EA85DE-D18B-11E1-A0B8-C9BD65B94067

V knjigi je obravnavanih dvajset tem, pomembnih pri vzgoji otrok. Pri vsaki temi so tudi primeri. V pomoč pri vzgoji otrok je več kot devetdeset primerov. Nekaj je dogodkov, še več pa je vprašanj, ki jih je avtorica doživela s strani staršev, najsibodi osebno ali pisno. Morda so prav ta vprašanja tista na katera tudi vi iščete odgovore in jih boste našli v knjigi, ki jo predstavljam.

Knjiga še ni v prosti prodaji, vendar jo lahko naročite preko spleta. Cena knjige je: 23,00 € ter stroški pošiljanja. 

Oglasno sporočilo

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,554
05.08.2021. ob 04:17
110,205
05.08.2021. ob 01:11
Preberi več

New Report

Close