Vse o otrokovih prvih kolesarskih metrih

Uredništvo, 20. maj 2016.

Otroka naučite predvidevati in mu razložite, kako zelo pomembno je, da v prometu vselej poskuša ostati viden in opazen.

Otrok bistvo sodobne mobilnosti največkrat spozna v prvih samostojnih kolesarskih metrih in pozneje kilometrih, zato je priporočljivo, da se prometna kultura in preventiva začneta graditi zgodaj, tudi na kolesu.
Iz majhnega kolesarja naj zraste odgovoren voznik.

Kolo oziroma v nekaterih primerih še prej poganjalec sta prvi, tisti zares osebni prevozni sredstvi v otrokovi zavesti. Prvi samostojni prevoženi metri pa so vedno zelo pomembna uvertura na začetku človekove mobilnosti. Pri tem morajo prav starši odigrati ključno vlogo prometnega mentorja s svojimi nasveti in zglednimi dejanji. Ne smemo pozabiti, da je prav kolo zelo pomembna prelomnica v otrokovem spoznavanju prometa, njegovih pravil in seveda kulture, ki naj bi na cesti veljala in se izražala predvsem v strpnem sobivanju med vsemi udeleženci.

[see url=”http://vsebovredu.triglav.si/dom-in-druzina/bistre-glave-nosijo-celado “]Kako izbrati pravo kolesarsko čelado za otroka[/see]

Starši ne pozabite, da so vaša dejanja, spodbuda in pomoč otrokom pri teh čustveno izredno nabitih trenutkih ključni. Le s svojimi dejanji in zgledom boste lahko svoje otroke usmerili v pravo smer, k odgovornemu ravnanju v prometu!

[see url=”http://vsebovredu.triglav.si/dom-in-druzina/vse-kar-morate-vedeti-o-otrokovih-prvih-kolesarskih-metrih”]Kdaj na kolo, kakšno kolo izbrati in na kaj otroka opozoriti[/see]

logo_zavod_vse_bo_v_redu_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d. Še več zanimivih zgodb in koristnih nasvetov s področja zdravega življenja si preberite na portalu Vse bo: v redu.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
19.06.2021. ob 10:11
110,158
19.06.2021. ob 09:43
Preberi več