Vse, kar ženske smo – in nismo – v sliki in besedi

Uredništvo, 24. marec 2018.
Knjiga za velike punce

Velike punce smo lahko vse, kar hočemo biti – in smo tudi ponosne na vse to. Knjiga za VELIKE punce je nova knjiga …

Knjiga za VELIKE punce je nova knjiga malega formata in velikih modrosti. Napisala in narisala jo je Živa Šorn, pisateljica in striparka, izšla pa je pri Mladinski knjigi.

V njej se avtorica sprašuje in hudomušno odgovarja na vprašanja: ali drži, da velike punce nismo praktične, ambiciozne, da nas pretirano skrbi in da se ne spoznamo na računalnik? Smo resnično slabe voznice? Ali nas nakupovanje sprošča? Smo lahkoverne in naivne? Potrebujemo veliko prtljage? Kako nam teče čas, kako praznujemo in kaj nas motivira?

“Velike punce imamo veliko srce. Naš um deluje tudi po principu 1+1=3, brihtne buče pa ne opredeljuje barva las. Imamo optimističen pogled, ki sveta ne vidi črno-belo, temveč v tisočerih odtenkih mavrične resničnosti. Naše močne noge stojijo na trdnih tleh in so hkrati vedno privzdignjene nekaj centimetrov nad resničnostjo. Velike punce smo lahko vse, kar hočemo biti – in smo tudi ponosne na vse to!”,

pravi Živa Šorn.

KNJIGA ZA VELIKE PUNCE je ljubka darilna knjižica, ki velike punce upodobi na svež in humoren način. V njej se bo prepoznala vsaka ženska, kajti velika punca je žena, mama, hči, prijateljica, tekmica, delavka, šefica, babica, čarovnica in boginja, daleč od popolnosti in ne nujno vse našteto, vendar obenem tudi precej več kot to. Živini stripi se tematsko sprehodijo čez mite in stereotipe o ženskah, protislovja, na katerih temelji življenje, ter navade in razvade, ki nam popestrijo življenje. S tem nas zabavajo, hkrati pa navdajajo s samozavestjo in pogumom.

“Včasih se sprašujem, kaj je sploh drugače, zdaj ko sem velika punca – še vedno se moram ves čas učiti novih stvari, dokazovati, da zmorem stvari opraviti dobro in povsem sama, in redkokdaj lahko kaj napravim čisto po svoje.
Je pa res, da zdaj dosežem čokolado in steklenico vina na najvišji polici in da me nihče ne more poslati spat. Pravzaprav je lepo biti velik,”

modro zaključi Živa Šorn, sociologinja, podjetnica in pisateljica, pa tudi žena, mama in ne nazadnje: Velika punca.

Več stripov: www.zstrip-comic.com
Ogled knjige in nakup: www.emka.si

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več