Vonj po mami je nenadomestljiv

Uredništvo, 24. februar 2016.

Nežna otroška koža, pordela dojenčkova ritka in njegov prediren jok – običajno je rešitev v ustreznem otroškem mazilu.

Nežna otroška koža, pordela dojenčkova ritka in njegov prediren jok, ob katerem še tako pogumna in skrbna mama ne more biti ravnodušna. Vsem znana zgodba, tako mamam, seveda pa tudi očkom. Razplet te zgodbe običajno tiči v ustreznem otroškem mazilu. To je lahko izjemno učinkovito, saj s svojimi učinkovinami ublaži dojenčkove tegobe in pomiri zaskrbljenost staršev. Pogosto neustrezen pa je žal izrazit vonj, ki ga prinaša s seboj – tako na dojenčkovi nežni koži kot tudi na koži spretnih maminih rok.

expectant mother

Slaba stran še tako učinkovite naravne kozmetike za dojenčke in otroke so torej parfumi, pa tudi druge dišave, ki so dodane izdelku. Ti dišeči dodatki so pogosto tako intenzivni in trajni, da oslabijo ali celo v celoti prekrijejo dragocen vonj po materi. Si predstavljate? Med mamico in malčkom se pojavi vsiljivec, ki oslabi stik med njima, saj je običajno tako močan in prevladujoč, da vztraja in ostaja v prostoru ter naših nosnicah celo po tem, ko si temeljito umijemo roke.

Parfumi in druge dišavne substance zagotovo niso v pomoč tudi v nekoliko težjih primerih, na primer ko se v obdobju previjanja na pordeli koži na predelu dojenčkove ritke razvije plenični izpuščaj. Zelo zoprna stvar za našega malčka! Prav zato so vsi »kozmetični dodatki« v izdelkih za otroško nego, ki so brez aktivne funkcije – in mednje sodijo prav gotovo parfumi – povsem odveč.

expectant mother

Natalí – najnežnejša nega za najnežnejšo kožo

100-odstotno naravno nego za otroke Natalí slovenskega podjetja Favn sestavljata nežno mazilo ter nežno mleko za umivanje. V obeh izdelkih so blage, skrbno izbrane sestavine ključnega pomena, njun prijeten vonj pa pravzaprav zgolj stranski učinek, ki je posledica namensko dodanega izvlečka vanilije. Slednji je namreč sestavni del zaokrožene košarice sestavin obeh izdelkov, saj je dokazano, da nežno kožo dojenčka in otroka učinkovito pomaga varovati pred neprijetnimi vnetji in bolezenskimi spremembami.

Mazilo, ki dobro pozna naravo kože dojenčkov in otrok

Novorojenčkova koža je ob rojstvu lahko še precej nerazvita. To pomeni, da zna biti njena zaščitna lipidna plast tanka, tako da hitreje izgublja vlago; zaradi svoje občutljivosti pa je koža pogosto podvržena tudi zunanjemu draženju. Prav zato je lipidni sloj malčkove kože takrat potrebno nahraniti z ustreznim naravnim mazilom, kot je na primer Natalí, ter ji tako zagotoviti nemoteno delovanje.

Otroško mazilo Natalí sestavljajo naravna masla in olja, ki kožo negujejo in ščitijo pred zunanjimi vplivi že od prvih tednov dalje:

  • Karitejevo maslo ohranja kožo mehko.
  • Mangovo maslo povečuje njeno prožnost.
  • Jojobino olje kožo pomirja in ščiti pred vnetji.
  • Vitamin E pomaga pri obnovi kože.
  • Izvleček vanilije pomirja razdraženo kožo.

600400 v banji

Nežno mleko za umivanje nežne kože dojenčkov in otrok

Nežno mleko Natalí odlikuje povsem naravna in izrazito nežna penilna osnova, ki ima optimalno vrednost pH 5,5. Mleko se ob stiku z vodo rahlo speni in nežno očisti kožo dojenčka ali otroka. Obenem pa jo brez draženja skrbno neguje, saj poskrbi, da se zaščitna lipidna plast kože pravilno razvije, in jo potem tudi vzdržuje. Koža lahko tako ohrani svojo lastno vlažnost, optimalen pH, zaščitena pa je tudi pred neprijetnimi zunanjimi vplivi, kot sta na primer veter in mraz.

Zakaj je torej nežno mleko Natalí idealno za kožo vaših malčkov:

  • Vsebuje naravno penilno osnovno, pridobljeno iz koruznega škroba in kokosove maščobe ter sončničnega olja.
  • Nežno očisti kožo in jo ohranja vlažno.
  • Skrbi, da se zaščitni sloj kože pravilno razvije in ga potem tudi vzdržuje.
  • Ohranja optimalen pH kože, jo s tem zaščiti pred zunanjimi vplivi in je ne draži.
  • Obogateno je z izvlečkom vanilije, ki pomirja razdraženo kožo.

Skrb za kožo vaših otrok že od njihovih malih nog

Pomemben napotek pri negi kože vaših najmlajših: nega naj bo učinkovita, toda naravna, blaga in nadvse nežna. Izdelki za nego otroške kože naj koži ne vsiljujejo nepotrebnih stvari, temveč naj zgolj dopolnjujejo tisto, kar otroška koža pogreša.

In prav to zagotavlja podjetje Favn s 100-odstotno naravno kozmetiko za otroke Natalí, tako s svojim bogatim mazilom kot tudi z nežnim mlekom za umivanje otroške kože. Poiščite ju v specializiranih trgovinah ali na spletni strani Natalí in se prepričajte.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,298
21.06.2021. ob 13:57
110,159
21.06.2021. ob 15:27
Preberi več