Vokalne igre ’13

Uredništvo, 04. september 2013.

5. mednarodni festival vocal play in a cappella glasbe ponovno v knežjem mestu

V soboto, 14. 9., se bodo ob 19. uri v celjskem Mestnem kinu Metropol začele letošnje Vokalne igre, mednarodni festival trendovske vocal play in a cappella glasbe, ki ga že petič zapored v sodelovanju pripravljajo Hiša kulture in Društvo ljubiteljev umetnosti Celje ter znana celjska vokalna zasedba Oktet 9. Ta mednarodni festival ustanovljen leta 2009, je uspešen projekt svežega kulturnega dogajanja v Celju, ki mestu in svetu ponuja prijazen poustvarjalni poligon in prizorišče zanimivih glasbenih idej, kreativnih srečanj in spodbud v tem vokalnem žanru, kjer pevci z glasovi ustvarjajo nova zvočna okolja in imitirajo glasbila. Po petih letih je festival močno presegel meje knežjega mesta in ostaja edina tovrstna prireditev netekmovalne narave v regiji. Tudi letošnje leto sta programska selektorja in velika promotorja a cappella skupnosti Slovenije Matej Virtič in Jan Šilec v goste povabila 7 odličnih zasedb iz Slovenije in Avstrije, ki se bodo potegovale za veliko nagrado občinstva Vokalnih iger ’13.

Že tradicionalno bo festival uvedel nastop gostiteljev, celjske fantovske zasedbe Oktet 9, ki združuje nekdanje dijake Gimnazije Celje – Center in deluje v okviru alumni Društva GCC, nato pa se bodo z novimi aranžmaji slovenske in tuje popularne in etno glasbe predstavili letošnji gostje, zasedba 4Given iz Slovenskih Konjic, Amadeus iz Šmarja pri Jelšah, Bassless, Jazzva in Project Voice iz Ljubljane, Sonus iz Oplotnice. Iz Avstrije prihajajo tokratni posebni gostje – moški vokalni kvartet Audio Quattro, občinstvo pa bo med štejem glasovnic zabavala edinstvena slovenska gospel zasedba Bee Gesus iz Ljubljane. Program bo povezoval Mato Žgajner, član zasedbe Oktet 9 in sodelavec ljubljanskega Radia Študent.

Organizatorji s prihodnjim festivalom, ki ga že vrsto let podpirata tudi Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Mestna občina Celje napovedujejo širitev dogajanja in vsebin na več dni in prizorišč ter uglednimi gosti iz svetovne a cappella scene. Doslej se je na celjskih Vokalnih igrah predstavilo že 13 zasedb iz Slovenije in 5 iz Italije, Hrvaške in Avstrije. Za celjsko Hišo kulture so Vokalne igre že tradicionalno tudi osrednji dogodek ob začetku nove sezone, ki letos obsega več kot 90 dogodkov v sodelovanju z več kot 30 partnerji iz Slovenije in tujine.

Utrinki z lanskih Vokalnih iger (arhiv HKC)

VokalneIgre_1 Vokalneigre_2

www.hisakulture.si

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,550
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close