Vodniki za bolnike tudi v slovenskih knjižnicah

Uredništvo, 08. oktober 2013.

Brezplačni paket s 300 izvodi knjižic, je bil tokrat predan v osrednjo ljubljansko knjižnico Otona Župančiča.

9.septembra 2013 smo predali knjižnici še zadnjo letošnjo pošiljko vodnikov za bolnike: Vodnik za bolnike z ne-hodkinovim limfomom, Vodnik za bolnike s kronično mieloično levkemijo, Vodnik za bolnike z mielodisplastičnim sindromom, Vodnik za bolnike s kronično limfocitno levkemijo, ter Nevtropenija – pogost in nevaren neželen učinek kemoterapije.

l-l-oktober-2013Brezplačni paket s 300 izvodi knjižic smo tokrat odpeljali v osrednjo ljubljansko knjižnico Otona Župančiča, kjer sta jih ga. Slavica Vinčec in ga. Darja Sešek z veseljem sprejeli, da jih bodo katalogizirali, uvrstili na police v osrednji knjižnici in v vseh podružnicah, ter dodatno namestili še v zdravstveni kotiček knjižnice.

S tem smo v Združenju L&L zaokrožili projekt ‘Vodniki za bolnike v slovenske knjižnice’, pri čemer smo v osrednje knjižnice po vsej Sloveniji razposlali preko 1000 izvodov vodnikov za bolnike.

‘Verjamem, da so vodniki za bolnike v knjižnicah zelo dobrodošli predvsem na novo obolelim starejšim osebam, ki niso vajeni interneta. Tudi sama sem ob prejemu diagnoze leta 2005 šla takoj naslednji dan v knjižnico, kjer sem upala na čim več informacij o bolezni in zdravljenju, saj teh v spletnih klepetalnicah takrat nisem našla, forum na Med.Over.Net pa smo odprli šele leto kasneje’, pravi podpredsednica Združenja Milena Remic.

Pobudnik in vodja projekta je član Združenja Matej Pečovnik, pri izvedbi smo pomagali še drugi aktivni člani Marinka Fojkar, Boris Jeseničnik, Brigita Rajšter in Milena Remic. Predsednica Združenja Kristina Modic pa že napoveduje izid novih vodnikov, katere bomo prav tako namestili v knjižnice, poleg tega pa, enako kot vse dosedanje knjižice, tudi v slovenske bolnišnice in v elektronski obliki na spletno stran Združenja L&L.

Milena Remic

http://limfom-levkemija.org

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
24.06.2021. ob 23:26
110,163
24.06.2021. ob 23:54
Preberi več