Vnesite red v svoj vsakdanjik

Naš organizem ni retard tabletka- tabletka s počasnim sproščanjem učinkovin in ni sposoben enkrat dnevno nakopičiti

Ne spreminjajte režima prehranjevanja, rekreacije, spanja in počitka vsak tretji ali četrti dan, pravzaprav ga ne spreminjajte nikoli.

Zakaj je redoljubnost vitalnega pomena za stabilno zdravje in počutje, za dolgoživost?

Čim bolj je naše telo/um navajeno, podvrženo redu, tem manj napak nastaja v osnovnem metabolnem procesu vsake naše celice.

Prehranjevanje

 

Proteinsko bogata prehrana.Naš organizem ni retard tabletka- tabletka s počasnim sproščanjem učinkovin in ni sposoben enkrat dnevno nakopičiti ogromne količine hranil in vode ter  jih nato tekom 24 ur počasi in po potrebah posameznih organov sproščati in vključevati v različne biološke procese.
Čez dan ima naš organizem različne potrebe po hranilih, glede na napor, stresne dogodke, ki jim je podvržen 24 ur. Tudi ponoči.
Zato pa stroka vedno bolj poudarja, da je zelo dobro, prijazno, učinkovito za naše telo, ko ga hranimo večkrat dnevno in zelo pomembno, ob istih urah.
Tako se približamo delovanju- namembnosti retard tabletk, ko tekom dneva nudimo našim organom in celicam določene snovi, hranila.
Telo – celice ob točno določenih urah, večrat dnevno dobijo vnos hranil in vode da lahko nemoteno opravljajo svoje funkcije: se branijo, napadajo, popravljajo napake, se razmnožujejo, gradijo in rastejo. Pa tudi starajo in odstranjujejo vse nerabne, odmrle dele.

Če se držimo reda, celice vedo kdaj in koliko hranil bodo dobile, saj imajo spomin in delujejo po Pavlovem refleksu. To je izrednega pomena za vitalnost in upočasnjeno staranje, ter zmanjševanje napak v celicah. Spoštujte svoj ritem življenja.

Zakaj?

Naš organizem in s tem vsaka naša celica (v vsakem telesu jih je na milijarde in milijarde…) je del narave in njenih zakonitosti. Le- te pa so podvržene 24- urnem ritmu:

  • uram, ko trdno spimo
  • uram, ko smo zelo aktivni, tako fizično kot umsko
  • uram, ki jih moramo nameniti počitku, sprostitvi
  • uram, ko se hranimo

bed-bedroom-room-furniture

Čim bolj sta naše telo in um navajena, podvržena redu,  manj napak nastaja v osnovnem metabolnem procesu vsake naše celice.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,361
12.05.2021. ob 13:12
283,851
17.05.2021. ob 15:28
110,379
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več