Vintage Swing Festival 2014

Uredništvo, 07. oktober 2013.

1.slovensko swing društvo, VINTAGE, ponosno predstavlja, že 4. po vrsti, VINTAGE SWING FESTIVAL.

1.slovensko swing društvo, VINTAGE, ponosno predstavlja, že 4. po vrsti, VINTAGE SWING FESTIVAL.
Napihnili bomo časovni mehurček in vanj sprejeli vse, ki jim je všeč swing in jazz glasba, swing ples, stil in vse, ki so odprti za nove zanimive stvari.

VINTAGE SWING FESTIVAL je 3 dnevna proslava plesa, glasbe in swing stila. 

VintageSwingFestival2010-2V sklopu festivala boste uživali v odličnih glasbenih zasedbah, swing DJ-i bodo vrteli izbrano glasbo, plesne skupine se bodo predstavile s svojimi točkami, svetovno priznani inštruktorji bodo prišli k nam in imeli tečaje s tabo. Večere bodo popestrili odlični fotografi, ki te bodo ujeli v trenutek, tu bodo tudi dekleta, ki obvladajo delanje vintage “hair styla”, ne pozabimo stojnice z raznoraznimi stilskimi dodatki, plesnimi čevlji, lepimi oblekami za dame…

Plesne delavnice so odprte čisto vsem, tako tistim, ki do sedaj še nikoli niso zares zaplesali, kot tudi tistim, ki že leta brusijo swing plesišča doma in v tujini. Združili se bomo v veliko skupino, ki bo tam zaradi dveh stvari: zabave in swinga.

Pogumni se bodo lahko preizkusili na JACK & JILL plesnem tekmovanju, bolj sramežljivi pa bodo lahko tekom večera občudovali spretnosti naših super inštruktorjev, se z njimi dejansko spoznali in seveda celo zaplesali!

Celje se bo od 18.-20.oktobra 2013 odelo v swing obleko in prvič v zgodovini gostilo mednarodni SWING festival. Nova izkušnja za knežje mesto in tudi zate. Zato ne smeš manjkati na tako zanimivem in pomembnem dogodku, saj smo organizatorji festival naredili tudi zate 🙂

Ne ostani ravnodušen. Prepusti se in postani del zgodovine in res posebnega dogajanja.

Tudi ti si VINTAGE SWING FESTIVAL in te pričakujemo.

VINTAGE projekcija1
INŠTRUKTORSKI PARI (najpomembnejši par)

DAX HOCK (USA)

VintageSwingFestival2010-1Dax poučuje z edinstveno metodo, ki zajema avtentično swing glasbo, naravno gibanje telesa in variacije, ki delujejo že z minimalnim naporom in s konceptom zabave, ki premaga frustracijo. Poudarek je ritmu -in ne korakih; gibanju telesa – in ne samo plesnim vzorcem; petju – in ne štetju in plesu, ko par pleše kot celota, namesto, da se partnerja izolirata in plešeta vsak zase povezana le preko kontakta rok. Na delavnicah boste imeli priložnost ugotoviti da so plesni vzorci v resnici bolj plesni “nevzorci” in da je gibanje telesa ključ do dobrega plesa. Naučili se boste gibanja in posameznih variacij in jih povezali skupaj v odlične “social dancing” kombinacije.

Dax svoje učence vzpodbuja, da odkrijejo svojo kreativnost, ritem, in dobre koncepte kot naprimer; “Ritmično gibanje telesa”, “Vse kar lahko narediš enkrat, lahko tudi dvakrat”, “povezovanje svojega telesa s sabo”, “Povezovanje teles”, “Stili telesne tenzije”, “Kako voditi?” in še veliko drugega. Izkusite zabavno in poučno učno okolje z izbranim materialom, ki bo zadovoljilo vaša pričakovanja.

Neglede na to ali je Lindy Hop, Charleston, Balboa ali Vernacular Jazz, bodo učenci pridobili veliko edinstvenega znanja in vsak bo z njim lahko naredil korak dalje pri svojem plesu.

SARAH BRECK (USA)

Sarah Breack že od njenega 10.leta trenira in tekmuje v plesnih panogah poveznih z Vernacular Jazzom. Krasita jo kar 2 pomembna naslova U.S.Open in Mladinske Olimpijske igre. Konstantno je prisotna v filmski industriji, komercialnih in glasbenih video spotih z izvajalci, kot so Benji and Lacey Schwimmer, Christina Aquilera, Carrie Underwood, Richard Blayne, Mariah Carey, Will Smith and Gavin Degraw.

Poučuje z Dax Hockom in west-coast swing s Petrom Green.

http://www.vintage.si
http://vintageswingfestival.com

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
24.06.2021. ob 23:26
110,163
24.06.2021. ob 23:54
Preberi več