Velika razstava: Možgani – zgodba od znotraj

Uredništvo, 15. maj 2014.

V Slovenijo prihaja izjemno poučna, sodobna in interaktivna razstava »Možgani – zgodba od znotraj«, ki predstavlja, kako možgani delujejo.

V Slovenijo prihaja izjemno poučna, sodobna in interaktivna razstava »Možgani – zgodba od znotraj«, ki predstavlja, kako možgani delujejo, kako nam omogočajo, da čutimo, čustvujemo, razmišljamo in kako se ob tem sami spreminjajo. Razstavo Možgani – zgodba od znotraj (Brain – The Inside Story) je pripravil Ameriški naravoslovni muzej v New Yorku, v sodelovanju s Codice, Idee per la cultura (Torino, Italija) ter Oddelkom za kulturo občine Milano; z Znanstvenim centrom Guangdong (Guangzhou, Kitajska) in Znanstvenim parkom (Granada, Španija).

V okviru razstave, ki bo potekala od 15. maja do 24. avgusta 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se bodo lahko obiskovalci udeležili številnih zanimivih predavanj in vodenih ogledov, ki jih bodo izvajali člani Slovenskega društva za nevroznanost SiNAPSA.

O razstavi

Razstava Možgani, ki se razteza na več kot 800 kvadratnih metrih, se opira na raziskave in tehnologijo 21. stoletja. Seznanila nas bo z najnovejšimi odkritji nevroznanosti in nam predstavila človeške možgane, ki so rezultat evolucije, ki traja že milijone let. Razstava nam bo ponudila nov zorni kot in vpogled v naše lastne možgane s pomočjo umetniške domišljije, nazornih možganskih posnetkov in dinamičnih interaktivov za vse starosti. Obiskovalci bodo namreč lahko raziskovali občutke, čustva, misli, razvoj možganov in celo njihovo prihodnost s pomočjo interaktivnih prikazov, ugank, slik možganov in dovršenih modelov.

kako-delujejo-mozgani

Razstava Možgani – zgodba od znotraj po Granadi in Milanu prihaja v Ljubljano, kjer bo zaključila svojo pot in se vrnila v New York. Primerna in zanimiva je za vse starostne skupine obiskovalcev, še dodatno informativno vrednost pa ji bodo dodali številni vodeni ogledi in predavanja Slovenskega društva za nevroznanost SiNAPSA. Predvidenih je 30 poljudnih predavanj, ki bodo odgovorila na najpogostejša vprašanja v zvezi z možgani in pokrila teme kot so »možgani in glasba, možgani in inteligentnost, … ljubezen, … odvisnost, … družabna omrežja”, in druge zanimive teme. Celoten program predavanj in vodenih ogledov bo kmalu na voljo na spletnih straneh razstave.

Več o razstavi in spremljajočih dogajanjih, si lahko ogledate na www.brains.si.

Vir:  brains.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,393
13.06.2021. ob 13:25
284,270
14.06.2021. ob 11:27
110,156
14.06.2021. ob 13:47
Preberi več