Več kot 3000 mladih v Planici naznanilo pomlad

Uredništvo, 20. marec 2015.

Dolino pod Poncami sta tudi letos napolnila otroški smeh in razposajenost. Zavarovalnica Triglav že več kot 30 let otrokom iz vse Slovenije omogoča ogled enega največjih slovenskih …

Dolino pod Poncami sta tudi letos napolnila otroški smeh in razposajenost. Zavarovalnica Triglav že več kot 30 let otrokom iz vse Slovenije omogoča ogled enega največjih slovenskih športnih praznikov. Tako je tudi tokrat v okviru akcije Triglav generacije v Planici s približno 60 avtobusi pripeljala več kot 3000 mladih. Letos je največja slovenska zavarovalnica, ki je s Planico povezana že 46 let, v planiški zgodbi napravila še korak naprej in z virtualno tehnologijo Oculus Rift najširši množici omogočila preizkus poleta na planiški velikanki.

Več kot 3000 otrok in njihovih spremljevalcev iz vse Slovenije je danes v Planici preživelo športni dan v naravi, ki jim bo še dolgo ostal v spominu, s pogledom na prenovljeno legendarno letalnico bratov Gorišek, na majhno piko na njenem vrhu, ki postaja vse večja in nazadnje pristane tik pred njihovimi očmi. Na četrtkov uradni trening na zaključku sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih jih je znova pripeljala Zavarovalnica Triglav. Pridružilo se jim je tudi nekaj velikih družin in skupin otrok s posebnimi potrebami. Vsi skupaj so držali pesti za najboljše letalce sveta na čelu s Petrom Prevcem.

planica-aktualno_610

Ne samo skakalci, navdušili so tudi učenci

Letos so Planico v okviru tradicionalne akcije Triglav generacije v Planici obiskali tudi učenci OŠ Simona Jenka iz Kranja. Psihologinja šole Dušanka Koporec, ki je otroke spremljala že večkrat, je povedala: »Športni dogodek v Planici je obogatitev šolskega vsakdana naših učenk in učencev, priložnost za druženje in navezovanje novih stikov ter promocija športa kot preventivne dejavnosti v življenju mladostnika. Hkrati je to za šolo priložnost, da nekatere učence nagradimo, drugim pa omogočimo ogled skokov, ki si ga sami ne bi mogli privoščiti. Pomembno vzgojno sporočilo v zabavnem programu Dan brez alkohola mlade spodbuja h kakovostnejšemu načinu zabave in druženja.«

Osrečiti otroke je neprecenljivo

Namen projekta Zavarovalnice Triglav je otrokom ne glede na njihovo socialno okolje ponuditi možnost doživeti vrhunsko športno tekmovanje ter dan preživeti v naravi in družbi vrstnikov.

»Čeprav že desetletja vozimo otroke iz vse Slovenije na ogled smučarskih skokov v Planico, je četrtkov dan v dolini pod Poncami vsako leto znova težko pričakovan in tudi za nas nekaj posebnega. Osrečiti tritisočglavo množico mladih je neprecenljivo. S tem projektom že vrsto let povečujemo zanimanje otrok za šport in zdrav način življenja, hkrati pa jim omogočamo zabavo, ogled vrhunskega športnega spektakla in prvovrstno doživetje, srečanje v živo s športnimi junaki, ki ga bodo bržkone ohranili v lepem spominu,« je povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav.

V vodilni slovenski zavarovalnici ocenjujejo, da so s to akcijo, ki je postala eden najbolj tradicionalnih projektov v Sloveniji, do danes v Planico prepeljali že skoraj 84 tisoč ljudi.

Triglav-generacije-v-Planici_2014

Po rekordne daljave na krilih mladih

Otroci so odlično navijali, so se strinjali slovenski skakalci, ki so po koncu tekmovalnega dela pozdravili mlade.

»Planica je vsako leto izziv in za nas skakalce najlepši zaključek dolge in naporne tekmovalne sezone. Nastopa pred otroki se še posebej veselim. Njihovo navdušenje vsem tekmovalcem daje zagon. Res so odlična podpora. Z veseljem si po tekmi vzamemo čas zanje in za avtograme. Vesel sem, da imajo možnosti doživeti tak dan,« je povedal trenutno naš najboljši skakalec Peter Prevc.

Da bo dan mladostnega adrenalina zapisan med najlepše otroške spomine, sta tokrat poskrbela glasbena skupina Rok ‘n’ Band in maskota Zavarovalnice Triglav Kuža Pazi.

Smučarski poleti v virtualni Planici

Zavarovalnica Triglav, ki je nepogrešljivi del vseslovenskega praznika v Planici, je letos planiško klasiko popeljala v nove dimenzije, saj je predstavila izjemno zanimivo aplikacijo Oculus Rift. Z uporabo napredne virtualne tehnologije najširši množici omogoča preizkušnjo planiške velikanke. Izkušnja z virtualnimi 3D-očali pa je trenutno najboljši približek dejanskemu skoku na legendarnem prizorišču v dolini pod Poncami. To tehnologijo navidezne resničnosti so preizkusili tudi (nekdanji) slovenski skakalci (Peter Prevc, Jurij Tepeš in Franci Petek), ki so bili nad virtualnimi poleti navdušeni. Obiskovalci nakupovalnega središča Citypark v ljubljanskem BTC-ju bodo lahko v soboto in nedeljo, 21. in 22. marca, izkušnjo rekordnega poleta z naglavnim zaslonom Oculus Rift podoživeli tudi sami.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,295
15.06.2021. ob 19:35
110,159
20.06.2021. ob 12:01
Preberi več