Vas pestijo hemoroidi?

Uredništvo, 25. januar 2013.
hemoroidi

Hemoroidi niso nalezljiva bolezen, ki bi jo preboleli, niti ne ogrožajo življenja. Vsekakor pa so hemoroidi nevšečnost, ki pesti veliko ljudi.

hemoroidi 2Hemoroidi niso nalezljiva bolezen, ki bi jo preboleli, niti ne ogrožajo življenja. Vsekakor pa so hemoroidi nevšečnost, ki pesti veliko ljudi. Raziskave so pokazale, da se pri približno polovici ljudi med dvajsetim in petdesetim letom starosti vsaj enkrat v življenju izrazijo znaki hemoroidov.

Vzrok za nastanek hemoroidov so zaprtje, driska, stoječe delo, dvigovanje težjih bremen, nosečnost, fizični napor, dolgotrajno sedenje ali stanje, debelost ali neprimerna prehrana. Na nastanek hemoroidov vpliva tudi dedna pogojenost. Hemoroidi niso prihranjeni niti moškim niti športnikom.

Kako prepoznate, da tudi vas pestijo hemoroidi?

Lahko jih prepoznate po spodaj navedenih znakih. Če se stanje po samozdravljenju ni izboljšalo v sedmih dneh, obiščite zdravnika , kajti le on lahko potrdi bolezen.

Če imate težave v okolici zadnjične odprtine, kot so pekoč občutek, srbenje, bolečina med odvajanjem in sluzast izloček, lahko posumite, da vas pestijo zunanji hemoroidi. Zunanji hemoroidi vplivajo na estetiko intimnih delov, ker stene žil popustijo. Simptoma sta srbenje okoli zadnjika in sluzast izloček.

Notranji hemoroidi so manj boleči, saj je v primerjavi z zunanjimi v notranjosti zadnjičnega kanala manj živčnih končičev. Nanje pomislite, ko opazite kri v blatu ali na toaletnem papirju brez spremljajoče bolečine. Ob krvavitvi bi moral vsak opraviti zdravniški pregled, ker je to lahko znak tudi drugih bolezni.

Kaj lahko storite sami, da se izognete hemoroidomi?

Proktis1. Prehrana naj bo uravnotežena in bogata z vlakninami.

2. Izogibajte se pikantnim jedem in alkoholu.

3. Pijte dovolj tekočine.

4. Skrbite za redno in mehko odvajanje blata.

5. Gibajte se.

6. Ne dvigujte težkih bremen.

7. Izogibajte se nošenju tesnih oblačil.

8. Ne zadržujte se predolgo na vročih mestih.

9. Ne oklevajte z obiskom pri osebnem zdravniku.

10. Redno skrbite za osebno higieno.

Temeljita higiena preprečuje srbenje, vnetje in stimulira celjenje ran. Priporočljivo je umivanje področja zadnjika z blagimi sredstvi zlasti po vsakem odvajanju in spiranje z mlačno vodo. Novost na tem področju je aktivna pena PROKTIS-M, ki je namenjena umivanju zadnjika obeh spolov. Po umivanju s peno PROKTIS-M se obolelo mesto razkuži, hladi in osveži. Druge naravne sestavine pene PROKTIS-M delujejo na čvrstost kapilar, protivnetno, proti otekanju in pospešijo celjenje ran.

V lekarnah so iz linije PROKTIS-M na voljo brez recepta mazila in svečke. Vsebujejo edinstveno sestavino hialuronsko kislino, ki je telesu lastna snov. Ta pospeši celjenje razjed ali razpok in regenerira analno-rektalne sluznice. Ob pojavu hemoroidov, pri vnetjih, razpokah, po proktoloških operacijah ali drugih neprijetnosti h v predelu zadnjika, obstaja nevarnost okužbe zaradi stika z blatom. Zato je pomembno, da se proces celjenja zaključi, še pred bakterijsko okužbo. 

Rektalno mazilo PROKTIS- M plus vsebuje naravne sestavine, ki delujejo protivnetno, snovi za lajšanje bolečine, naravne snovi proti srbenju in snovi proti otekanju. Poleg tega vsebuje snovi, ki zmanjšujejo vnetje, draženje sluznice, odpravljajo občutek srbenja, bolečine, hladijo vneti predel, krepijo žilno steno ven in kapilar v tem predelu in sluznico mehansko zaščitijo. Mazilo ima dodan nastavek za notranji vnos. Mazilo se nanese na obolelo mesto večkrat dnevno oziroma ga z nastavkom iztisnemo v črevo, vedno po iztrebljanju.

Za notranjo uporabo priporočamo svečke PROKTIS-M, katerim so poleg hialuronske kisline dodane še naravne sestavine, ki delujejo protivnetno, proti otekanju, protibakterijsko in proti glivicam. Uporabo svečk svetujemo zjutraj po iztrebljanju.

Proktis 

V lekarnah je na voljo tudi nekaj pripomočkov, ki so namenjeni samozdravljenju hemoroidov nosečnic in doječih mater, vendar se o tem vedno posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Prednosti linije izdelkov PROKTIS-M so, da so namenjeni za vsakodnevno dolgotrajno uporabo, ker jih ne morete predozirati. Niso znani neželeni lokalni ali sistemski učinki ali medsebojno delovanje z drugimi zdravili.

Vsi medicinski pripomočki iz linije PROKTS-M so na voljo brez recepta v lekarnah, prodajalnah Sanolabor d.d. in preko spleta na nakup.dr-gorkic.si.

Oglasno sporočilo 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,420
07.07.2021. ob 00:49
284,470
24.07.2021. ob 19:40
110,190
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close