Vam manjka zob in ne veste na koga se obrniti?

Uredništvo, 15. november 2017.

Za boljšo skrb o zdravju zob in ustne votline vam želijo pomagati, da bi se znašli med kopico informacij.

V Dentalnem centru LEDIKDENT vam za boljšo skrb o zdravju zob in ustne votline želijo s svojim strokovnim znanjem pomagati, da bi se znašli med kopico informacij, ki se nahajajo na spletu.

Moderno zobozdravstvo nam je omogočilo, da nadomestimo manjkajoči zob s pomočjo implantata. Implantat je titanski vijak, ki se vgrajuje v kost in na ta način posnema zobno korenino manjkajočega zoba. Na vgrajeni implantat se mora postaviti nadgradnja, ki povezuje implantat s krono zoba, ki se izdela v laboratoriju.

Implantati so trenutno vrhunec sodobnega zobozdravstva in so v primeru manjkajočih zob najboljša rešitev. Glavna prednost implantata je njegova doživljenjska trajnost in dejstvo, da se izogibamo brušenju dodatnih zob (kar je potrebno pri vgradnji klasičnih mostičkov in kron). Za slabost postopka veljajo dolgotrajnost postopka vgradnje implantata (približno 6 mesecev), cena in dejstvo, da ni vsak pacient primeren kandidat. Pomembno in zelo veliko vlogo pri pojavu zapletov po vgradnji implantatov ima slaba higiena, zato bo stomatolog po prvih pregledih in posvetih sklenil, ali je pacient primeren kandidat za implantat ali ne.

Naslednja težava za paciente je kako izbrati „znamko“ implantata. Ker je trg implantatov res velik, se je težko znajti. Pomembno je, da je pacient seznanjen, da vsi današnji implantati sledijo trendom in so popolnoma varni. Kar bi lahko veljalo za odločilno pri pacientu kot pogoj izbire, je tradicija implantološkega sistema, vsaj približno 10 let uspešnih vgradenj. Najmanj toliko časa pa je potrebnega za oceno, da se ugotovi in zaključi, ali je določen implantat “dober” ali “odličen”.

Garancija na implantat kot tudi garancija na izvršeno delo s strani zobozdravnika lahko pacientu zagotovijo določeno varnost ter pomoč pri izbiri implantata. Prav tako je pomembno omeniti, da pacient z vgrajenim implantatom prejme njegovo potrdilo, z zapisom o vrsti, velikosti, datumu vgradnje in nosilcu implantata.

Kot pomemben del priprave vgradnje implantatov, oziroma predpogoj za pogovor o morebitni vgradnji zahteva pregled pri izbranem zobozdravniku, pogovor o vaših željah in možnostih ter vpogled v posnetek CBCT vaše čeljusti. Ravno posnetek CBCT, kar ni povezano s posnetkom RTG, ima veliko vlogo pri načrtovanju zdravljenja. Ponudbo in načrt je mogoče narediti šele po omejenih postavkah.

O vseh podrobnostih, informativnih ponudbah, načinih plačevanja in dodatnih popustih jih povprašajte po e-pošti ali telefonu +385 1 77 71 705.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
13.06.2021. ob 13:25
284,300
20.06.2021. ob 17:48
110,161
19.06.2021. ob 16:52
Preberi več