V 10 urah prepleskali 5.000 kvadratnih metrov površin

Uredništvo, 06. december 2012.

Pod častnim pokroviteljstvom ministra dr. Žige Turka je JUB že štirinajsto leto zapored sodeloval pri humanitarni barviti prenovi javne ustanove.

Novo mesto, 30. november 2012 – Pod častnim pokroviteljstvom ministra dr. Žige Turka je JUB že štirinajsto leto zapored sodeloval pri humanitarni barviti prenovi javne ustanove. Prostori 2. nadstropja Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer se nahajata porodni in ginekološki oddelek, so danes dobili novo podobo. Na letošnjem 14. tekmovanju slikopleskarjev Slovenije je več kot 100 mojstrov slikopleskarjev, njihovih stanovskih kolegov in mladih dijakov, ki se šele izobražujejo za ta poklic, v 10-ih urah prepleskalo več kot 5.000 kvadratnih metrov površin.

tekmovanjeV letošnji akciji je sodelovalo več kot 100 slikopleskarjev, mojstrov in njihovih stanovskih kolegov, ki so v enem dnevu opravili za 1.100 ur prostovoljnega dela in prepleskali več kot5.000 kvadratnih metrovpovršin. Za izvedbo tako obsežnega projekta bi bolnišnica potrebovala najmanj 2- 3 tedne, zato je tekmovanje dokaz, da je s pravo ekipo in pravimi ljudmi mogoče to izvesti tudi v enem samem dnevu.

Zasluge, da so že od leta 1999 prenove deležne take ustanove, kot je novomeška bolnišnica, imajo idejni vodja tekmovanja Branko Goričan, organizator Obrtno podjetniška zbornica Slovenije ter naša priznana družbeno odgovorna podjetja. JUB je kot zlati pokrovitelj za projekt zagotovil barve, premaze ter barvne študije.

Tokratni projekt je bil eden največjih, saj je bilo potrebno za obnovo zagotoviti kar 2.000 kg barv in premazov, pripraviti barvne študije ter določiti barve za vse prostore ginekološkega in porodnega oddelka. Za pleskanje so slikopleskarji uporabili celo paleto notranjih zidnih barv iz družine JUPOL, ki je pri nas najbolj poznana in zaupanja vredna blagovna znamka, saj so jo potrošniki že peto leto zapored nagradili s pečatom ‘Trusted Brand’. Orodja in drug potreben gradbeni material so prispevali Žima, Tesa tape in Rigips, Mercator pa je poskrbel za prehrano udeležencev. Vrednost del in materiala je ocenjena na 62.000 EUR.

Podelitev priznanj in nagrad sta vodila Branko Goričan, predsednik organizacijskega odbora tekmovanja in Igor Pipan, sekretar sekcije, ki sta razglasila tudi zmagovalce. Ti so:

Prvo mesto: Pleskarstvo in soboslikarstvo Jože Voljkar, Zgornji Tuhinj 38a, 1219 Laze v Tuhinju (Jože Voljkar in Janez Jeglič),

Drugo mesto: Dekor plesk d.o.o. Aleš Grabušnik, Jadranska cesta 35, 2000 Maribor (Aleš Rožič in Janez Vollmeier),

Tretje mesto: Slikopleskarstvo Andrej, Miran Roškarič, Stantetova 19, 3000 Celje (Miran Roškarič in Tomaž Roškarič).

JUB kot družbeno odgovorno podjetje podpira še vrsto drugih humanitarnih projektov, ki jih v svojih okoljih v javno dobro izvajajo društva, lokalne skupnosti ter posamezniki. Svoje izdelke namenja javnim ustanovam tudi ob naravnih nesrečah ter z njimi oskrbuje tiste šole in vrtce, ki si nujne prenove prostorov zaradi pomanjkanja sredstev ne morejo privoščiti. Pomoči so deležne tudi bolnišnice. Prav v zadnjem letu je poskrbel za barvito prenovo dela ljubljanske in postojnske porodnišnice, česar so bile najbolj vesele mlade mamice. Uspešnost teh projektov je dokaz, da je v slogi moč in da jih krepi in plemeniti prav dobrodelnost.

   Tekmovanje

Tekmovanje 

Oglasno sporočilo 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,541
31.07.2021. ob 17:39
110,202
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close