Utrinki s kulinaričnega srečanja – testenine

Gostiteljica Vesna je z nasmeškom prijazne kuharice, v popolni kuharski opremi sprejela vse nadobudneže in kuharske entuziaste, ki smo zbrali pogum, se pravočasno prijavili na tečaj in bili s pomočjo sreče tudi izžrebani.

Izžrebanci nagradne igre, Kako pripraviti hitro in zdravo kosilo, ki je potekala na portalu Med.Over.Net od 13., pa vse tja do 23. februarja 2012, smo se zbrali v sredo, 28. februarja 2012 v prostorih Miele Gallery, na Brnčičevi ulici 41, Lj.-Črnuče.

Gostiteljica Vesna Mencelj je z nasmeškom prijazne kuharice, v popolni kuharski opremi sprejela vse nadobudneže in kuharske entuziaste, ki smo zbrali pogum, se pravočasno prijavili na tečaj in bili s pomočjo sreče tudi izžrebani.

Vsak udeleženec je dobil recepte za pripravo slastnih testenin in predpasnik podjetja Miele, s katerim smo se lahko brezskrbno podali v preizkušanje znanja o kuharskih veščinah.

3FB1326E-66BB-11E1-8228-B74F66B94067

 Po skupnem ogledu prostorov je gostiteljica oblikovala skupine in predstavila kratka navodila, s pomočjo katerih je vsak vedel, kaj mora storiti.

8030AB08-66BB-11E1-83B7-B74F66B94067

Testenine oblite z mesno omako so najbolj poznana in najpogosteje pripravljena jed. Izziv, da so testenine lahko prav tako okusne tudi z drugačnimi omakami, smo udeleženci tečeja z veseljem sprejeli in se nemudoma lotili priprave 5 različnih obrokov iz testenin. S ponosom smo naredili tudi testo za raviole.

Vsaka skupina je pripravila sestavine, razrezala zelenjavo, gobe,… Skupina, ki je bila zadolžena za testo je nemudoma naredila testo, ki je nato počivalo v hladilniku. Med gnetenjem testa nas je Vesna podučila, kako ugotovimo, ali smo testo resnično dobro pregnetli.

Ko testo prerežete in na stranicah ureznin ni sledov drobnih mehurčkov, pomeni, da je testo dobro pregneteno. Moški predstavnik tečajnikov je nato v svoje roke prevzel rezalnik za testenine (rezance) in testo zvaljal na tanke rezine. Postopek je moral ponoviti kar nekajkrat, da so  rezine postale čim tanjše. Ženski del ekipe je z veseljem poprijel za nože in primerne rezine razrezal na kvadratke, ter jih napolnil s polnilom, narejenim po receptu za pripravo Raviolov z ementalcem.

Kuharski tečaj je potekal po taktih valčka

2EE94B38-66BB-11E1-A8B2-B74F66B94067

Pod budnim očesom Vesne se je priprave jedi lotila ena ekipa, medtem pa smo se ostali prepustiti spremljanju postopka priprave in si skušali zapomniti majhne trike, da smo se lahko po degustaciji sami lotili postopka.

S skupnimi močmi smo tako uspeli pripraviti:

 • Kolačke iz testenin
 • Rezance z bučko in jurčki
 • Bavette s školjkami
 • Špagete z rdečo čebulo in posušenim paradižnikom
 • Raviole z ementalcem
 • Testo za testenine

Odločili smo se, da bomo skupaj z vami delili nekaj skrivnosti o pripravi testenin, ki nam jih je zaupala kuharica Vesna

 • 1C285F66-66BB-11E1-B887-B74F66B94067Testo za pripravo testenin gnetemo toliko časa, dokler ne iztisnemo vsega zraka
 • Testenine se morajo vedno kuhati v veliki količini vode, v razmerju 1:10
 • Testenine kuhamo toliko časa, kot je zapisano na embalaži
 • Kuhane testenine takoj serviramo ali jih nemudoma precedimo, pokapamo z oljem, da preprečimo, da bi se sprijele. Pred serviranjem jih potopimo v vročo vodo in ponovno odcedimo.

   

Polni prelepih vtisov, entuziazma, zadovoljstva in ponosa, ker nam je s skupnimi močmi uspelo pripraviti izjemno slastne in zdrave jedi, smo si po zaključku srečanja segli v roke in se zaobljubili, da bomo doma ponovili vse, kar smo se na tečaju naučili.

Najlepša hvala ga. Vesni za pomoč, nasvete in trud.

Pokukajte v galerijo izbranih fotografij iz Kulinaričnega srečanja in morda navdušijo tudi vas.

Bi se tudi vi želeli preizkusiti v pripravi zdravih in okusnih jedi? Prijavite se na naslednje kuharsko srečanje, ki ga bomo organizirali v torek, 27.03.2012 od 13 do 17h, v družbi simpatične Vesne in v prekrasnih prostorih Miele Gallery.

Tematika srečanja bo: VELIKONOČNI JEDILNIK. Tudi tokrat se boste lahko prijavili na portalu Med.Over.Net. Med vsemi prijavljenimi bomo izžrebali 12 srečnežev, ki se bodo kuharskega srečanja udeležili BREZPLAČNO.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,420
07.07.2021. ob 00:49
284,470
24.07.2021. ob 19:40
110,190
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close