Uporabna dermatologija

Uredništvo, 12. junij 2013.

Kaj narediti, kako odreagirati, kako si pomagati, ko nam začne nagajati naš največji organ – koža?

Živimo v svetu, ki je vse bolj zasičen z raznimi bakterijami in virusi, živimo v obdobju, ko se čas potovanja informacij meri v sekundah, živimo v času novih odkritij in medicinskih spoznanj, živimo v okolju, kjer se za skoraj vse naše zdravstvene težave najdejo rešitve.

Zgodnje jutranje vstajanje, hiter življenjski ritem, nezdrava prehrana, stres na vsakem koraku, nekaj ponesrečenih genov, premalo gibanja, preveč sončenja, alergije…in naš izgled postane nezdrav, aknast, gubast, lisast, lišajast, poln izpuščajev, rdečin, sumljivih znamenj in srbi, rosi, skeli ali peče.

Kaj narediti, kako odreagirati, kako si pomagati, ko nam začne nagajati naš največji organ – koža?

Lahko odidemo k zdravniku, lahko pobrskamo po internetu, lahko pa v roke vzamemo knjigo UPORABNA DERMATOLOGIJA: Kožne bolezni v vsakdanji praksi, avtorice dr. Mateje Lisjak, specialistke dermatovenerologije, in se izognemo čakalnim vrstam pri zdravniku in napačnim informacijam iz interneta.

Avtorica se pri zdravljenju ne osredotoča samo na zdravljenje z zdravili in ostalimi medicinskimi postopki, ampak poudarja tudi pomen pravilne nege in možnosti samopomoči.

Koža je naš največji organ in s kožo komuniciramo s soljudmi, zato je zdrav in negovan videz kože zelo pomemben za našo samozavest. Videz kože vpliva na našo privlačnost.

Včasih se znaki bolezni notranjih organov pokažejo najprej na koži.

Avtorica želi na praktičen in preprost način opisati najpogostejše kožne bolezni in nevšečnosti, s katerimi se srečujejo dermatologi pri svojem delu ter možnosti in načine zdravljenja. Pogosto bolniki ne znajo vprašati o podpornem zdravljenju, dermatologi pa ob gneči v svojih ambulantah nimajo časa podrobno razložiti vsega, kar bi bolniki želeli izvedeti, oz. bi pripomoglo k hitrejšemu zdravljenju in boljši negi kože in kožnih adneksov.

uporabna-dermatologija

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,541
31.07.2021. ob 17:39
110,202
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close