Kako ionizator vpliva na bolnike z astmo?

Uredništvo, 03. maj 2016.

V Sloveniji vsako leto zaradi življenja ob cesti za astmo zboli 250 otrok, čeprav je v Sloveniji v povprečju čist zrak.

Svetovni dan astme, 3. maj, je dan, ko se ponovno spomnimo na nezaslišano povečanje astmatičnih obolenj, posvetiti pa bi se jim morali vsak dan in jih zavestno zmanjševati. Raziskava Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije (od 1. januarja 2014 dalje imenovan Nacionalni inštitut za javno zdravje), objavljena v dnevnem časopisu, kaže, da so največji povzročitelji za astmatična obolenja prav promet in z njim povezani rakotvorni izpušni plini, predvsem so najbolj izpostavljeni prebivalci v 75-metrskem pasu ob cesti. Izračunali so, da v takih pasovih živi več kot 10.000 otrok in mladostnikov, tveganje za obolenje za astmo je pri njih kar za 50 odstotkov večje kot pri tistih, ki stanujejo 300 metrov od prometne ceste.

V Sloveniji vsako leto zaradi življenja ob cesti za astmo zboli 250 otrok. Pa moramo poudariti, da je v Sloveniji v povprečju zelo čist zrak, ogromno je zelenja in gozdov, kjer nastajajo negativni ioni. Zunanjega zraka sami ne moremo spreminjati, lahko pa se posvetimo zraku lastnih bivališč in ga očistimo z negativnimi ioni iz kakovostnega ionizatorja.

Negativni ioni omogočajo dobro počutje in popolnoma čist zrak, ki postaja vse redkejša dobrina. Iz zraka odstranijo vse vonjave in lebdeče delce: prah, cigaretni dim, bakterije, viruse, iztrebke pršic, alergene itd. Kot električno negativno nabiti delci sami niso obstojni in se takoj, ko pridejo iz ionizatorja, vežejo na obstoječe lebdeče delce v zraku ter jih prisilijo na tla, od koder se ne morejo več dvigniti. Tako stoodstotno čistijo zrak. Največji dokaz je sončni žarek brez lebdečih delcev prahu.

Zato je ionizator nujni del bivalnih in delovnih prostorov, šol, vrtcev, bolnišnic, ambulant, ordinacij, dvoran, tovarn, skratka prostorov, kjer je večje število ljudi in se kapljične in aerogene infekcije z lahkoto širijo. Kapljična infekcija nastane, ker je bakteriji omogočeno gibanje po zraku, kajti okužene kapljice se oprimejo lebdeče umazanije in potujejo do človeka. Ker ioni odstranijo vso umazanijo iz zraka, virusi in bakterije nimajo več »prevoznega sredstva« in padejo na tla skupaj z umazanijo.

Zapomnimo si, da edino negativni ioni lahko iz zraka odstranijo rakotvorne podmikrometrske delce (0,01 mikrometra) izpušnih plinov in saj, ki jih ne more zadržati noben filter in se sicer nenehno nalagajo v pljučih. Ionizirani delci pa se ne morejo več dvigniti v zrak in se jih za vedno znebimo. Edina neprijetna dolžnost ob tem je, da moramo obrisati površine ali včasih celo prebeliti steno. Vendar, če se zavedamo, da bi vso nevarno nesnago imeli v pljučih, od koder je ne bi mogli več odstraniti, z veseljem počistimo okolico ionizatorja.

Znanstveniki po vsem svetu so dokazali, da naš organizem nujno potrebuje negativne ione za celično presnovo in vse najpomembnejše življenjske funkcije, saj ugodno vplivajo na:

  • dihalne poti, ker preprečujejo prehladna obolenja in infekcije;
  • živčevje, ker znižujejo stresni hormon;
  • delovanje ščitnice;
  • vitalne sposobnosti;
  • koncentracijo;
  • raven histamina, ki ga znižujejo, ter na težave pri alergiji, astmi, bronhitisu in senenem nahodu;
  • bolečine pri migreni, ranah, opeklinah, saj jih zmanjšujejo;
  • uravnavanje srčnega utripa in krvnega tlaka;
  • uravnavanje delovanja vseh notranjih organov.

Eden od pomembnih učinkov negativnih ionov na telo je zniževanje histamina, ki je povišan tako pri astmi kot pri alergijah. V ta namen ionska terapija priporoča vdihavanje negativnih ionov ob ogljikovi ščetki ionizatorja, pri čemer se velika količina negativnih ionov pretoči skozi pljučne mešičke v kri, kjer opravijo številne procese. Kot je ugotovil dr. Alan Mortlock iz avstralske univerze v Canberri, ljudje, ki trpijo zaradi rinitisov (simptomi senenega nahoda) čez celo leto, v bližini ionizatorjev zraka že po desetih minutah čutijo odmašen nos. Tako je s to preizkušeno metodo prišlo ne samo do izboljšav zdravstvenega stanja, temveč tudi do številnih primerov popolne odprave simptomov. Metoda je popolnoma preprosta, saj se po njej priporoča vdihavanje negativnih ionov večkrat na dan, neposredno ob ogljikovi ščetki čim dlje časa, lahko tudi več ur, npr. zvečer med gledanjem televizije ali branjem, predvsem pa pred in med spanjem, še posebej astmatiki in alergiki. Negativni ioni ne povzročajo nobenih stranskih učinkov kot tablete ali pršila. Najboljši rezultati so se pokazali v šestih do 12 mesecih redne ionske terapije.

Pred leti je bila v eni izmed oddaj o zdravju na TV navzoča tudi dr. Mirjam Levstik Bravničar, dr. med., ki je spregovorila o svojih izkušnjah z negativnimi ioni:

»Astma in alergije so zelo hude bolezni, zlasti pri otrocih. Doživljenjsko so vezani na zdravila in kemijo. Če pa v njihov življenjski prostor dovajamo obilico negativnih ionov, dosežemo veliko boljše rezultate, vendar brez stranskih učinkov. Visoka raven histamina v krvi povzroča bolezni. Če z dovajanjem negativnih ionov povečamo koncentracijo le-teh, dosežemo, da koncentracija histamina upade, in na ta način lahko preprečimo nastajanje bolezni.«

Delovanje ionizatorja zraka je tako bistvenega pomena za preventivo pri nastajanju presežnega histamina.

Zdravnica o histaminu in serotoninu

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
05.08.2021. ob 08:18
284,555
05.08.2021. ob 08:57
110,205
05.08.2021. ob 01:11
Preberi več

New Report

Close