Učinkovito dolgotrajno odstranjevanje dlačic

Uredništvo, 28. november 2017.

Prihaja obdobje za pripravo na poletje in za odločitev, da naredite korak naprej in se za vedno poslovite od dlak!

Zima se približuje, zato si marsikatera dama oddahne, da ne bo treba več tako pogosto briti nog, pazduh, linije bikini in celo obraznih dlačic. Po drugi strani pa je to čas, ko boste najverjetneje pogosto obiskale bazen, savno ali nosile najlonske nogavice. Predstavnice nežnejšega spola se poleti praviloma več posvečajo svojemu telesu, saj je v krajših lahkotnih oblačilih bolj izpostavljeno. Prav malo je verjetno, da bodo dlake postale spet moderne, zato je depilacija postala del vsakodnevne nege pri ženskah in vse bolj tudi pri moških. Čeprav se pri njih poraščenost zdi nekako normalna, pa pri ženskah predstavlja estetsko neprijetnost. Zimsko »spanje« oziroma poraščenost vsekakor ni vrhunec estetike, zato je za svilnato gladko telo in kožo potrebno poskrbeti tudi pozimi.

Razvila se je prava industrija metod in postopkov za odstranjevanje dlak na različnih delih telesa. Kreme, smole, voski, aparati, tehnologija IPL in laserji omogočajo njihovo odstranitev dlak.

Najhitrejši postopek za odstranitev dlak je britje in odstranjevanje z depilacijsko kremo. Vendar moramo vedeti, da dlaka po taki odstranitvi zraste zelo hitro, saj korenina dlačice ostane in v nekaj dneh zraste nazaj. Ta postopek, ko dlako odstranimo nad površino kože, imenujemo depilacija.

Epilacija pa omogoči odstranitev dlak pod površino kože, torej cele dlake skupaj z delom pod kožo, od koder dlaka raste. Najpogosteje jo izvajamo s pinceto, ki je bolj uporabna za posamezne dlake, ter smolo in voskom, kjer naenkrat odstranimo dlačice na večjih poraščenih površinah. Na voljo imamo tudi epilacijske aparate, tehnologijo intenzivne pulzirajoče svetlobe IPL ter laser. Ker z epilacijo odstranimo dlako s korenino vred, koža ostane gladka dlje časa, navadno od tri do štiri tedne po postopku.

Edino sredstvo za dolgotrajnejše odstranjevanje dlak sta tehnologija IPL, ki jo lahko varno in učinkovito uporabljamo tudi sami doma, ter lasersko odstranjevanje, ki ga lahko izvajajo le za to šolane osebe in ki nam po obdobju obdelave izbranih predelov kože zagotovi nekaj let razbremenitve, dokler se koža ne obnovi in znova ne požene dlačic. IPL-odstranjevalec dlačic je primeren za osebe s čezmerno poraščenostjo ali za tiste, ki imajo zaradi drugih postopkov depiliranja težave z vraščanjem dlak, vse bolj pa se uporablja zaradi praktičnosti in estetike, saj dlačic, če tretma ponavljamo redno na 6 do 8 tednov, sploh ni več na spregled. Vsakokrat jih presvetlimo ravno malo prej, preden bi znova pokukale na plano.

Tehnologiji obeh metod sta sorodni, nista pa enaki: pri laserju močan osredotočen žarek svetlobe uniči celoten dlačni mešiček, pri IPL pa razpršena svetloba deluje na pigment v mešičku dlake, s čimer se ta segreje, vročina povzroči, da korenina dlake odpade, dlačni mešiček pa gre tako za 4 do 6 tednov v fazo mirovanja, zato lahko dlačice na plano pokukajo šele po 8 tednih. Uporabnice, ki so preizkusile lasersko odstranjevanje, so se pritoževale nad neprijetnostjo postopka in bolečinami, tretma z nežnejšo tehnologijo IPL pa je popolnoma neboleč.

Pri IPL postopek na začetku ponavljamo od 4- do 6-krat v razmiku dveh tednov, dokler dlačice še rastejo, ker tehnologija deluje le na dlake v fazi rasti, nato pa čas med tretmaji povečujemo na do 8 tednov. To pomeni, da po 2 do 3 mesecih redne uporabe 15-20-minutni tretma ponavljamo le še vsaka dva meseca, torej samo še 6-krat letno!

Ker svetloba deluje na barvo dlake, je odstranjevanje s tehnologijo IPL uspešno le pri temnejših dlakah. Čim svetlejša je polt in čim temnejša je dlaka, tem bolj uspešen bo postopek. Najbolje je, da se tretma izvaja v času, ko nismo izpostavljeni soncu, kar velja tudi poleti. Pri normalni osebi brez hormonskih motenj je uspešnost do 92-odstotna že po treh tretmajih. Edina ‘slabost’ postopka je relativno visoka začetna cena, ki pa, ko jo razdelimo na 20 let in več uporabe naprave (podatek drži za IPL-odstranjevalce dlačic Philips Lumea), pride na nivo stroška nakupa običajnih britvic.

Resnično preprosto in učinkovito rešitev za svilnato gladko kožo brez bolečin ponuja Philips z edinstvenim IPL-odstranjevalcem dlačic Lumea oz. najnovejšim modelom Lumea Prestige. Je najučinkovitejša nova tehnologija, ki ob pravilni uporabi zagotavlja svilnato gladko kožo, ki jo vzdržujete le še z 20-minutnim tretmajem celega telesa vsakih 6 do 8 tednov. Lumeo lahko varno, preprosto in hitro uporabljate v udobju in intimi svojega doma.

IPL-odstranjevalec dlačic Philips Lumea Prestige je edina naprava IPL, ki ima edinstveno zaobljene nastavke za različne predele telesa, oblikovane za doseganje najboljših rezultatov na različnih delih telesa. Naprava omogoča specializirano uporabo na telesu (noge, roke, trebuh), nežno in natančno uporabo na obrazu (zgornja ustnica, brada), s posebno oblikovanim nastavkom uporabo na predelu bikinija ter odstranjevanje težko dostopnih dlačic pod pazduho.

Najnovejša Philips Lumea Prestige ima tudi senzor SmartSkin, ki s pritiskom na gumb izmeri primerno stopnjo za prav vsak predel kože, ki se ga boste lotili ter priporoči najboljšo nastavitev za vaš kožni odtenek. In opozorilo – tekom leta, ko se ten kože glede na zagorelost spreminja, nikar vedno ne uporabljajte enake jakosti – vsakokrat ga prilagodite posebej glede na ten kože.

Odstranjevalec dlačic Philips Lumea dosega odlične rezultate na večini tipov kože in dlačic:

  • bistveno zmanjša rast dlačic po samo treh postopkih, ki jih na začetku ponavljamo na vsaka dva tedna,
  • vidni in dolgotrajni rezultati po prvih štirih do petih uporabah, ko s tretmaji nadaljujemo le še vsakih 6 do 8 tednov.

Če se Lumea uporablja redno in po navodilih, je odstranjevanje dlak s tehnologijo IPL neboleče, varno in nežno tudi na občutljivi koži in predelih telesa. Lumea poskrbi za najmanj 92 % manjšo poraščenost že po prvih treh tretmajih, pri čemer koža ostaja gladka do 8 tednov oz. ob rednem ponavljanju dlačic sploh ne boste več videli.

Odstranjevanje dlak s tehnologijo IPL je zelo dobra naložba za osebe, ki imajo resnično veliko težav s poraščenostjo, vraščanjem dlak in estetskimi posledicami brazgotin ter vnetji zaradi drugih metod odstranjevanja dlak.

Ravno zdaj prihaja odlično obdobje za pripravo na poletje in za odločitev, da naredite korak naprej in se za vedno poslovite od dlak!

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
13.06.2021. ob 13:25
284,295
15.06.2021. ob 19:35
110,159
20.06.2021. ob 12:01
Preberi več