Učinkovita raba vode-strojno pomivanje posode

Uredništvo, 09. december 2013.

Sedaj imajo potrošniki na voljo novega partnerja, ki jim pomaga spremljati dnevno porabo vode, in to je proizvajalec gospodinjskih aparatov, podjetje Electrolux.

Poraba vode v svetu konstantno narašča in v zadnjih 100 letih se je povečala kar za šestkrat.
Ozaveščanje prebivalstva o smotrni rabi vode je postala naloga tudi vseh tistih, ki skrbimo za učinkovito porabo vode z aparati za nego perila.

watermark+reallife_medovernet-1Sedaj imajo potrošniki na voljo novega partnerja, ki jim pomaga spremljati dnevno porabo vode, in to je proizvajalec gospodinjskih aparatov, podjetje Electrolux. Razvili in lansirali so globalno spletno aplikacijo, ki posamezniku omogoča dostop do izračuna individualne porabe vode doma. Pri Electroluxu so prepričani, da je čas, da se vsi skupaj ustavimo in prepoznamo naš vpliv na oskrbo z vodo, saj aplikacija ne spremlja zgolj porabe vode za umivanje in čiščenje temveč tudi, kaj jemo, kako se vozimo in še več. Poimenovali so jo “YourWaterMark”- “VašVodniOdtis”.

Aplikacijo “YourWaterMark” lahko preizkusite na www.Facebook.com/Electrolux in sodelujete v nagradni igri za varčni pomivalni stroj po vašem lastnem izboru iz linije RealLife. Več o nagradni igri na spletni strani Electrolux.

Nova linija Electrolux Inspiration prevzema inovacije narejene v okolju intenzivne profesionalne kuhinje in jih prilagaja vašemu domu. Tako je razglabljanja o najboljšem načinu polnjenja in učinkovitega pomivanja posode v pomivalnem stroju konec. Obstaja namreč rešitev, ki se popolnoma prilagaja resničnemu življenjuv gospodinjstvu – to soElectrolux pomivalni stroji RealLife®.Obvladajo vse – odnajbolj umazanih ponev do vaših najbolj elegantnih kristalnih kozarcev, od velikih pekačev do servirnih krožnikov. Brezhiben rezultat ne glede nato, kako in koliko ter kako umazano posode naložite v pomivalni stroj. Osnovno vodilo je »Samo napolnite!«.

http://www.youtube.com/watch?v=dGZG5X0r9u0

Nežen, a močan

Pomivalni stroj RealLife® ima edinstven vzorec pršenja, ki brizga vodo na vsako površino in v vsak kot. Curki vode v večini pomivalnih strojev brizgajo samo v eno smer. To pomeni, da mora biti posoda standardne velikosti in naložena na določen način, da se jo očisti. Ampak satelitska pršilna roka FlexiSpray ima inovativno dvojno obračanje in brizga vodo v več smeri, tako da se počisti vsa posoda – ne glede na to, kako je postavljena. Uporabite program FlexiWash®, ko morate istočasno oprati umazane ponve in krhke kozarce. Pomivalni stroj RealLife® dvigne temperaturo in pritisk vode na dnu, medtem ko je zgornja polica očiščena pri nižji temperaturi in z bolj nežnim pritiskom.

watermark+reallife_medovernet-2

Čistilni sistem RealLife® ima edinstveno ročico FlexiSpray z dvojnim vrtenjem in šobe TopShower, da voda doseže celo najbolj nedostopna mesta.

watermark+reallife_medovernet-3FlexiLift premična košara. Omogoča vam dviganje ali spuščanje zgornje košare med dvema višinama – celo ko je polna – da pridobite dodaten prostor, če ga potrebujete.

watermark+reallife_medovernet-4FlexiWash® istočasno pomivanje umazanih ponev in krhkih kozarcev z višjo temperaturo in pritiskom vode na dnu in obratno na zgornji košari

Optimalna prikladnost

S kombiniranjem naše profesionalne strokovnosti in boljše pralne učinkovitosti v eno, se nič ne more primerjati z AutoFlex. To je prvi pravi avtomatski program pomivalnega stroja. Določi stopnjo umazanosti naložene posode z uporabo izjemno učinkovitega senzorja z lasersko natančnostjo, nato izbere najboljši čas in temperaturo za cikel in samodejno prične z delom. Z izrazitimi stopnjami temperature, ki se vrstijo od 45 °C do 70 °C, je AutoFlex resnično izjemen in na voljo samo pri RealLife®. Možnost TimeSaver bo zmanjšala čas cikla pranja za polovico in TimeBeam® bo na tleh subtilno projiciral preostali čas.

watermark+reallife_medovernet-5Pri pomivalnem stroju RealLife® preprosto izberite AutoFlex funkcijo in dovolite, da pomivalni stroj sam določi potrebno količino energije in vode.

watermark+reallife_medovernet-6Poseben prikazovalnik pri popolnoma vgradnih pomivalnih strojih brez vidne kontrolne plošče sporoči, kdaj je program končan. Nekateri modeli imajo funkcijo Beam on the Floor, ki projecira rdečo lučko na tla, dokler program traja in zeleno, ko je program končan. Izbrani modeli pa imajo funkcijo TimeBeam®, ki projecira čas do konca programa na tla ali čas do začetka programa ob izbranem zamiku vklopa.

Energijska učinkovitost

Najboljši modeli pomivalnih strojev RealLife ® so razvrščeni v razred A+++ skladno z novo zakonodajo o energijskih nalepkah. Tako dober rezultat smo dosegli s kombinacijo samodejnega odpiranja vrat na sredini faze sušenja in invertnim motorjem (InverterTechnology) obtočne črpalke. Z odpiranjem vrat smo občutno izboljšali rezultate sušenja. To pomeni, da ni potrebno tako zelo segreti vodo pri zadnjem izpiranju, kot je to običajno nujno za doseganje dobrih rezultatov sušenja – to pa prinaša občuten prihranek pri porabi energije.

watermark+reallife_medovernet-7Pomivalni stroji s funkcijo AutoOff predstavljajo velik napredek v energijski učinkovitosti. Po kratkem času v stanju pripravljenosti se aparat sam povsem izklopi. Zaradi tega do naslednjega pomivanja posode ne porabi čisto nič energije. Tako »izklop« prvikrat resnično pomeni »izklop«.

watermark+reallife_medovernet-8Prevzemite pobudo – občutno zmanjšajte porabo energije za strojno pomivanje posode.

Še več o pomivalnih strojih RealLife® si lahko preberete tukaj.

Za vse, ki vas je zgodba RealLife® prepričala pa še namig – do konca leta 2013 Electrolux nagrajuje nakup z darilom! Več o akciji »Darilo ob nakupu«.

electrolux-pr-1

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close