Triglav opozarja na točo!

Uredništvo, 02. julij 2013.

Z namenom preventive pred ekstremnimi vremenskimi razmerami so zato v Zavarovalnici Triglav lani razvili mobilno aplikacijo za opozarjanje pred nevarnostjo toče – Triglav Toča.

Neurja z viharjem in točo so vse bolj pogost vremenski pojav, še posebej v poletnih mesecih. Vsi bi se radi izognili toči in škodam, ki jih ta povzroča. Z namenom preventive pred ekstremnimi vremenskimi razmerami so zato v Zavarovalnici Triglav lani razvili mobilno aplikacijo za opozarjanje pred nevarnostjo toče – Triglav Toča.

01_Triglav_AplikacijaToca_banner300x250-002-01Mobilna aplikacija Triglav Toča omogoča preprost prikaz stopnje nevarnosti toče za območje celotne Slovenije (za petnajst regij) z uporabo podatkov Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO). Uporabniku prinaša interaktivne vsebine in možnost personalizacije obveščanja. Aplikacija nudi brezplačne informacije o nevarnosti pojave toče, omogoča hiter dostop do informacij za uporabnikovo privzeto regijo in vpogled v radarsko sliko (na podlagi podatkov ARSO).

Na voljo je tudi animiran prikaz spreminjanja radarske slike in stopnje nevarnosti toče skozi čas, z možnostjo pregledovanja desetminutnih intervalov za preteklo obdobje nekaj ur. Za ažuriranje podatkov o nevarnosti toče je treba vzpostaviti povezavo z internetom. Zadnje pridobljene informacije se shranijo v pomnilniku mobilnega telefona. V aplikaciji uporabnik samo nastavi območja, za katera želi prejemati obvestila pred nevarnostjo toče, dodatno pa lahko glede na trenutno lokacijo vzpostavi možnost sledenja na podlagi GPS lokacije in pošiljanja obvestil. Sicer pa se na zaslonu prikažejo trenutna opozorila glede nevarnosti toče, ki jih objavlja ARSO, s tristopenjsko lestvico za toča alarm. Uporabniki lahko opcijsko vklopijo tudi samodejna opozorila o visoki nevarnosti toče. Triglav Toča uporabnikom mobilne aplikacije nedvomno omogoča hiter dostop do opozoril, s to rešitvijo pa si lahko marsikdo prihrani nevšečnosti pri popravilu škode na avtomobilu, ki bi jih sicer povzročila toča.

Z aplikacijo Triglav Toča Zavarovalnica Triglav krepi svojo prisotnost v digitalnem okolju in ponuja rešitve, ki zadovoljujejo potrebe najzahtevnejših uporabnikov. Ključna cilja njihove preventivne dejavnosti sta zmanjševanje in preprečevanje potencialnih nezgod. Aplikacijo je doslej na svoje aparate iOS in Android namestilo že več kot 5000 uporabnikov.

Triglav na ta način opozarja na nevarnosti in uporabnikom na nevsiljiv način vzbuja zavedanje o tem, da je zavarovalnica zanesljiv partner, ki vam v vsakem trenutku stoji ob strani. S tem aplikacija na poseben način prispeva tudi k uresničevanju glavnega poslanstva Skupine Triglav – ustvarjati varnejšo prihodnost.

Storitev je na voljo za pametne mobilne naprave, ki delujejo na operacijskih sistemih Google Android in iOS. Brezplačno aplikacijo Triglav Toča lahko najdete tudi v Google Play trgovini. Za hiter dostop do spletne povezave lahko uporabite tudi QR-kodo.

Android:

qr-triglav-toca-android_2

iOS:

qr-triglav-toca-ios_2

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 12:45
284,312
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več