To bi morala vedeti vsaka ženska, pa ne

N.M., 20. marec 2023
Žensko zdravje
Foto: Profimedia

Ste med tistimi, ki si redno samopregledujete prsi ali to počnete bolj občasno, ko se spomnite, pa niti ne veste, kako in kdaj? Potem ne zamudite naše Javne tribune, kjer lahko o vseh vprašanjih diskretno in iskreno spregovorite z zdravnico z dolgoletnimi izkušnjami.

Samopregledovanje ni jedrska fizika, je pa pomembno, kdaj in kako se samopregledujete. Pomembno je tudi, da to počnete redno, saj boste le s spoznavanjem svojega telesa prepoznale morebitne spremembe.

Redno mesečno samopregledovanje namreč pripomore k zgodnjemu odkrivanju raka dojk, ki je najpogostejši rak pri ženskah. “Vsaka ženska bi morala že v mladosti začeti s samopregledovanjem in tako spoznati svoje dojke. Do menopavze naj bo to reden pregled vsaki deseti dan po začetku menstruacije, kasneje pa na izbrani dan v mesecu,” poudarjajo tudi v Slovenskem združenju za boj proti raku dojk Europa Donna, partnerjem projekta Ženske in žensko zdravje, ki do 22. 4. poteka tako na Med.Over.Net kot Žurnalu24.si.  

Vprašajte vse – brez tabujev za vaše zdravje!

Če ne veste, kako, kdaj, kako se tega lotiti, kako se morda pogovarjati o tem s hčerko, vas vabimo, da se nam pridružite na Javni tribuni in o vsem tem spregovorite z zdravnico.

Vprašate jo lahko tudi za nasvet, če ste zatipale spremembe, kot so večja, vdrta, izbočena ali spremenjena bradavica, kako je z bolečinami in morebitnimi izcedki. Kdaj je čas za preplah, kako se pregledovati v primeru, da imate vsadke, če še dojite in podobno. Kdaj iti na mamografijo, kdaj ultrazvok, kdaj na fizični pregled. Predvsem pa, kdaj in kam?

Maja Milohnoja Berčič, dr. med. (foto: Denis Sadiković)

Maja Milohnoja Berčič, dr. med. spec., iz Centra za bolezni dojk Zdravstvenega doma Ljubljana ima dolgoletne izkušnje in vam bo z veseljem prisluhnila.

Pridružite se nam v sredo, 22. marca, ob 13.15 uri na največjem slovenskem forumu. Vprašanje lahko postavite že danes.

Več o samopregledovanju si lahko pogledate v spodnjem posnetku:

Avtor
Piše

N.M.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
85,405
29.05.2023. ob 07:52
260
13.05.2023. ob 09:52
1,609
28.10.2019. ob 14:07
839
18.05.2023. ob 14:32
768
18.05.2021. ob 15:18
Preberi več

Več novic

New Report

Close