Termalne vode – zdravo življenje in dobro počutje

Uredništvo, 23. oktober 2013.

Terme Sava Hotels & Resorts se ponašajo z dragocenimi vodami, ki so priznane kot naravna zdravilna sredstva.

Terme Sava Hotels & Resorts se ponašajo z dragocenimi vodami, ki so priznane kot naravna zdravilna sredstva. Ob njih so se razvile raznolikestoritve za celostno oskrbo zdravja, Sava Hotels & Resorts pa svoj trud usmerja v njihovo varovanje in ohranitev v najčistejši obliki, ki jo je skozi tisočletja oblikovala narava.

Črna termomineralna voda

crna-mineralna-1V Termah 3000 – Moravske Toplice izvira »črna« termomineralna voda, ki je posebej primerna za zdravljenje in rehabilitacijo različnih degenerativnih in revmatskih obolenjstanj po poškodbah in operacijah lokomotornega sistema ter kožnih obolenj (luskavica-psoriaza). Kopanje v njej pozitivno vpliva na celoten organizem, saj ga pomiri, tonizira, osveži, pospešuje krvni in limfni obtok, pomaga izboljševati imunski sistem ter blaži bolečine. Učinek »črne« termomineralne kopeli se zelo dobro dopolnjuje z zdravilnim blatom iz Negovskega jezera. Zdravilno blato pomaga sproščati napetost v mišicah in sklepih, zmanjševati bolečine in posledično vpliva na povečanje gibljivosti.

Radenska mineralna in termomineralna voda

V Zdravilišču Radenci že 130 let uporabljajo mineralno vodo z visoko naravno vsebnostjo CO₂ za lajšanje težav z notranjimi organi. S pomočjo radenskih mineralnih kopeli okrevajo pacienti z boleznimi srca in ožilja. Kopeli pospešujejo prekrvavitev, razbremenjujejo srce in pospešijo razstrupljanje telesa. Ugodno delujejo tudi na celjenje ran in ulkusov ter različnih vnetij. Uživanje mineralne vode pomaga pri obolenjih ledvic in sečnih poti ter boleznih presnove. Pri zdravih ljudeh so pitne kure priporočene za splošno poživitev in okrepitev telesa. Bogastvo voda v Radencih dopolnjuje termomineralna voda, ki se s pridom uporablja pri zdravljenju degenerativnih obolenj sklepov in stanj po poškodbah ali operacijah lokomotornega sistema.

Wellness-kopeli-2

Ptujski termalni vrelec

Vrelci v Termah Ptuj prinašajo na dan naravno termalno vodo, ki je blaga po svoji sestavi, a hkrati krepka po svojih učinkih, zlasti na zdravje gibal. Ob njej in predvsem zaradi nje so v termah razvili središče zdravja za degenerativne bolezni hrbtenice in sklepov, sistemske vezivno-tkivne bolezni, bolezni kosti in hrustanca, zunaj-sklepni revmatizem ter stanja po poškodbah in operacijah na lokomotornem sistemu.

Parafinska termomineralna voda

termalna-modra-1Pod vinorodnimi Lendavskimi goricami, v Termah Lendava, izvira edinstvena natrij-hidrokarbonatna zdravilna termomineralna voda zelo bogata s parafinom. Parafinska termomineralna voda blagodejno vpliva na kožo, primerna je za lajšanje težav in preventivo pri vseh vrstah revmatskih obolenj, za zdravljenje po poškodbah in operacijah gibalnega sistema, zdravljenje stanja po obolenjih perifernega živčevja ter stanja po opeklinah. Po izkušnjah obiskovalcev ugodno vpliva tudi pri kroničnih vnetjih rodil.

Banovski termalni izviri – dediščina panonskega morja

Zdravilni vrelci so Banovcem podarili termomineralno vodo, ki je posebej bogata s fluoridom. Banovska voda je priznano naravno zdravilno sredstvo. Izvira iz globine 1700 m najbolj pomaga pri revmatizmu ter po operacijah na okostju, sklepih in mišičju. Blagodejna je tudi po poškodbah in pri boleznih perifernega živčevja.

Termalne vode ob vznožju alp na Bledu

Na Bledu tradicija zdravilstva sega že v 19. stoletje, ko je Arnold Rikli na temelju bogastva blejske krajine ustanovil svoje znamenito zdravilišče. V Wellnesu Živa nadaljujejo bogato izročilo Riklijeve tradicije z uporabo termalne vode (ogrete na 31°C), ki ima blagodejen vpliv na menedžerske bolezni, izčrpanost, nevrovegetativne motnje in starostno onemoglost. V termalnem kopališču Grand Hotela Toplice izvira topli vrelec (22°C) zdravilne vode. Kopanje v njej ugodno vpliva na notranje organe, predvsem na srce, ožilje in živčevje. Gostje lahko uživajo tudi zdravilno termalno vodo iz vrelca, ki je blagodejna za želodec in druge notranje organe.

Wellness-Kopeli-1

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
20.06.2021. ob 17:48
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več