Tekaška prireditev Nočna 10ka 2014

Uredništvo, 07. julij 2014.

V soboto, 12. julija bo Bled tekaški center Slovenije. Tradicionalni nočni tek okoli Blejskega jezera letos vabi 2413 tekačev. Limit prijav so dosegli že 5. maja!

V soboto, 12. julija bo Bled tekaški center Slovenije. Tradicionalni nočni tek okoli Blejskega jezera letos vabi 2413 tekačev. Limit prijav so dosegli že 5. maja! Vsi rekreativci in tekači bodo tekli na 10 kilometrski preizkušnji (krog in pol okoli jezera). Na voljo bo tudi Humanitarni rekreativni tek Ozara (1,2 km), poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše z Icepower otroškim tekom (400 in 800 m). Posebnost teka na 10 km je bosonoga kategorijav kateri  pričakujejo 30 tekačev!

Prireditev se bo začela že v popoldanskih urah z zabavnim programom z znano glasbeno skupino in pestro kulinarično ponudbo. Vrhunec večera bo ob 22h, ko se na krožno pot podajo tekači na 10 km. Glasno navijanje in živa glasba bo spremljala tekače od starta do cilja, kjer jih bo čakalo nočno presenečenje. Vsak tekač prejme naglavno lučko, atraktivno tekaško darilo in kremšnito. Za zmagovalce bo na voljo bogat nagradni sklad, pokali in medalje. Za najmlajše pa bo organizirano varstvo otrok z izkušenimi vzgojiteljicami, ki bodo pripravile zanimive delavnice in animacije.

nocna-desetka-intro

Kaj je novega v letu 2014?

– Dvomesečne brezplačne priprave na Nočno 10ko v Ljubljani.
– Osvežena darilna vrečka: namesto majice, ki se jo dobi že povsod spet unikatno tekaško darilo. Namesto naglavne lučke pa priročna in uporabna ročna lučka.
– Zapestnice za vse tekače: dviganje vrečk, vode in kremšnit po teku bo šlo lažje in hitreje s kupončki na zapestnici, ki jo bo vsak tekač dobil pred tekom.
– Certificirana proga s stani AZS: proga je uradno izmerjena in potrjena na točno 10km.
– Brezplačna Facebook aplikacija Tek na Zid, ki vsakemu tekaču njegov rezultat zapiše tudi na njegov Facebook profil.
– Sms obveščanje vseh tekačev o rezultatih.
– App Nočna 10ka, plačevanje s krednitnimi karticami in nova spletna stran.
– Poleg glasbene skupine Joške vn na ciljnem prostoru bo tekače že ob progi zabavala Godba Gorje.
– Športni sejem pred tekom bo ponudil še bolj raznoliko ponudbo tekaške opreme, artiklov in zanimivosti.
– Močno okrepljen in dopolnjen program Ozara rekreativnega teka.Na Nočni 10ki bodo praznovali tudi 20 letnico obstoja z Adijem Smolarjem. Skupaj z njimi bomo opozarjali na premagovanje ovir ljudi z duševnim zdravjem in bomo tudi dobrodelni – predali bomo ček z donacijo v vrednosti 2501 €.
– Vsak tekač v cilju prejme plastenko Powerade napitka in tradicionalno kremno rezino.
– Unikatno medaljo – vilico so letos še dodatno oplemenitili in gravirali za trajni spomin.
– Na progi bo rekordnih 2501 tekačev, skupaj z otroki in rekreativci pa bomo ponovno presegli magično mejo 3000 tekačev.
– Pričakujemo tudi rekordno števillo bosonogcev – kot edini v Sloveniji imamo kategorijo bosih tekačev.

Pričakujejo krepko čez 3500 tekačev na vseh razdaljah, 8000 obiskovalcev, kremne rezine za vse tekače in dobro voljo do jutra.

Vir: www.nocna10ka.net

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,538
02.08.2021. ob 22:16
110,202
02.08.2021. ob 23:13
Preberi več

New Report

Close