Tek in hoja za upanje v Ljubljani minil v duhu dobrodelnosti

Uredništvo, 01. oktober 2012.
tek in hoja za upanje

Na Teku in hoji za upanje v Ljubljani je bila predstavljena tudi inovativna aplikacija za pametne telefone, namenjena samopregledovanju dojk.

Tek in hoja za upanje 2012Ljubljana, 29. september 2012 – Danes je v Parku Tivoli v Ljubljani potekal dobrodelni dogodek Tek in hoja za upanje, ki ga že tradicionalno prireja slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna Slovenija. Dogodka, s katerim obeležujemo uvod v rožnati oktober, mesec boja proti raku dojk, se je udeležilo 1.100 ljudi, sredstva v višini 6.300 EUR, zbrana s prijavami na tek in hojo, pa bodo v celoti namenjena za otroke iz socialno ogroženih družin pod okriljem Zveze prijateljev mladine. Letos so na Teku in hoji za upanje skupaj z Brigito Bukovec, nosilko srebrne olimpijske medalje iz Atlante, prvič simbolično tekli tudi otroci. Dogodka se je udeležil tudi Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, ki je v nagovoru dejal, da tovrstni dogodki krepijo podobo Ljubljane, nato pa je skupaj z ostalimi udeleženci tudi sam odtekel za upanje.

Namen Teka in hoje za upanje, ki se ga je letos v Ljubljani udeležilo 300 otrok in 800 odraslih ter vsako leto poteka tudi Mariboru in Dolenjskih toplicah, je osveščanje o raku dojk, veselo druženje in zbiranje sredstev za ljudi, ki potrebujejo pomoč. Predsednica združenja Europa Donna Slovenija Mojca Senčar, je ob tej priložnosti povedala, da je letošnje glavno sporočilo teka in hoje za upanje, da stiska ne kliče le po sočutju in materialni pomoči, temveč da naj odpira tudi srce in oči.
»Otrokom v stiski smo želeli sporočiti, da v svoji stiski niso sami, širšo javnost pa opozoriti na dejstvo, da se skrb za zdrav način življenja začenja že pri najmlajših. Mnogi od teh otrok zaradi pomanjkanja sredstev za zdravo prehrano, opremo za športne aktivnosti in letovanja, ki krepijo otrokovega duha, nimajo omogočenih temeljnih pogojev za preventivo. Druženja, kot je današnje, nas bogatijo in navdajajo z željo po boljših medčloveških odnosih, ki so danes tako skrhani.«

tek in hoja za upanje   Tek in hoja za upanje 2012

Prijetno jesensko sobotno popoldne v Ljubljani so poleg zbiranja sredstev pospremile številne aktivnosti in bogat zabavni program, ob katerem so se obiskovalci lahko zabavali z voditeljema Anjo Križnik Tomažin, in Klemnom Bunderlo ter stand-up komičarko Martino Ipša, akrobatsko skupino Dunking Devils in plesno skupino Bolero.

Na dogodku je bila javnosti prvič predstavljena tudi inovativna aplikacija za mobilne telefone, ki ženskam s preprostimi navodili in slikovnimi gradivi pomaga pri pravilnem postopku samopregledovanja dojk ter jih vsak mesec z opomnikom spomni na redno pregledovanje. Aplikacija je bila razvita pod okriljem farmacevtske družbe Roche ter v sodelovanju z Med.Over.Net in Europo Donno. Na mobilni telefon jo je mogoče naložiti preko spletne strani: www.roza-oktober.si.

Breast test app
Aplikacijo si lahko namestite tudi s klikom na zgornjo sliko; trenutno je na voljo za Androida, od 15.10. 2012 bo na voljo tudi za iOS).

Dogodek Tek in hoja za upanje bo v prihodnjih dveh tednih potekal tudi v Mariboru in v Dolenjskih toplicah. V Mariboru naslednjo soboto, 6. oktobra, v mestnem parku, s pričetkom prijav ob 9. uri in startom ob 11. uri; v Dolenjskih Toplicah pa v četrtek, 18. oktobra, ob 13. uri.

Tudi letos se je teklo in hodilo za upanje pod pokroviteljstvom glavnega sponzorja – kozmetične hiše Avon.

Več o Teku in hoji za upanje 2012 in prijave na prihajajoče dogodke: http://www.europadonna-zdruzenje.si

Dodatne informacije:
Ada Gorjup
031 616 616
[email protected]

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,484
26.07.2021. ob 18:56
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close