Teden Rdečega križa Slovenije

Uredništvo, 08. maj 2014.

Z mednarodnim dnem Rdečega križa se tudi v Republiki Sloveniji začenja tradicionalni Teden Rdečega križa Slovenije, ki bo potekal od 8. do 15. maja.

Z mednarodnim dnem Rdečega križa se tudi v Republiki Sloveniji začenja tradicionalni Teden Rdečega križa Slovenije, ki bo potekal od 8. do 15. maja. V skladu s sloganom Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki je naša krovna organizacija, in 70. obletnico ustanovnega zbora RKS bo letošnji teden potekal pod sloganom ‘Moja rdečekrižarska zgodba – 70. obletnica ustanovnega zbora RKS‘, saj je bil 18. junija 1944 v Gradacu, v Beli krajini s sklicem ustanovnega zbora ponovno vzpostavljen Rdeči križ Slovenije, ki je nemudoma pričel razvijati številne dejavnosti za pomoč narodnoosvobodilni vojski, prebivalstvu, otrokom padlih borcev in drugim žrtvam fašističnega terorja. Hkrati je RKS pričel tudi z obnovo krajevnih odborov in naletel na velik odziv ter razumevanje takratne javnosti, o čemer pričata število članov in njihova izjemna aktivnost pri zbiranju materialnih dobrin, denarja in skrbi tako za borce kot za prebivalstvo, ki je bilo v povojnem času še toliko bolj ranljivo ter hvaležno pomoči prostovoljcev Rdečega križa.

teden-rdecega-kriza

Rdeči križ Slovenije je v vseh sedmih desetletjih, kljub vsem izzivom in številnim spremembam, ohranil in utrdil vlogo pomembne humanitarne organizacije v slovenskem in mednarodnem prostoru ter s pomočjo zvestih članov ter vseslovenske mreže predanih prostovoljk in prostovoljcev nenehno in vztrajno lajša stiske in trpljenje soljudi in ščiti njihovo dostojanstvo.

Ob tej priložnosti izdaja Rdeči križ 2.800.000 doplačilnih znamk in 25.000 doplačilnih vozovnic v vrednosti 0,17 €, ki bodo na voljo na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije in železniških in avtobusnih postajah. Na ta način zbrana sredstva bo Rdeči križ namenil za izvajanje humanitarnih programov v korist najranljivejših skupin prebivalstva. Učinkovitost porabe sredstev zagotavlja tudi razvejana in odzivna mreža območnih združenj Rdečega križa po vsej Sloveniji.

Vir: www.rks.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
31.07.2021. ob 10:19
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close