29. september 2012 – svetovni dan srca

Uredništvo, 24. september 2012.

To je dan namenjen informiranju in ozaveščanju svetovnega prebivalstva o boleznih srca in ožilja.

Obveščamo vas, da prišlo je do manjše spremembe glede lokacije: Osrednja prireditev bo v BTC, a na drugi lokaciji in sicer na Trgu mladih (to je med City parkom in halo A). Meritve bodo potekale v hali A (vhod A1 ali vhod A7).

SVETOVNI DAN SRCA je po odločitvi WHF (Svetovna federacija za srce) 29. september. To je dan namenjen informiranju in ozaveščanju svetovnega prebivalstva o boleznih srca in ožilja, ki so še vedno največji morilec sodobnega človeštva.

Tema letošnjega svetovnega dneva srca je preventiva pred nastankom bolezni srca in ožilja in je pod geslom »En svet, en dom, eno srce« naslovljena predvsem na ženske in otroke. Spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu v družini. Družina je namreč prva, najpomembnejša skupnost, ki otroka usmerja v življenjske navade, ki mu bodo povečale možnosti za zdravo in dolgo življenje in ga bodo spremljale skozi vse življenje.

Medicina hitro napreduje, toda najboljši zaščitnik je preventiva. Če zanemarimo skrb za zdrave življenjske navade, tudi najboljši zdravniki ne morejo rešiti naših zablod. Naj bo svetovni dan srca nova PRILOŽNOST za nas vse. Oči nam pomaga odpirati WHF (Svetovna zveza za srce), pri nas pa Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Društvo pripravlja številne prireditve ob letošnjem svetovnem dnevu srca, 29. septembru. Začeli smo drugo soboto v septembru s pohodoma v Novem mestu, pred nami pa je še kopica drugih po vsej državi. Več o prireditvah in pomenu svetovnega dne lahko najdete v reviji Za srce in na spletnih straneh društva: www.zasrce.si.

Ko česa ne veste ali ne zmorete, smo vam v Združenju kardiologov Slovenije in v Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije vedno pripravljeni pomagati. Pokličite nas (T: 01/2347550), se včlanite v Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije ali obiščite našo spletno stran www.zasrce.si, kjer boste izvedeli marsikaj zanimivega in koristnega. Tam so tudi naslovi naših podružnic in društev po Sloveniji.

Združimo se pod geslom »En svet, en dom, eno srce«. Želimo in hočemo živeti daljše in boljše življenje. Moč je v naših glavah. Še je čas, ukrepajmo takoj.

Svetovni dan srca je nova priložnost. Izkoristimo jo.

Informacije:

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
Cigaletova ul. 9, Ljubljana
Telefon: 01/234-475-50, e-mail: [email protected]
Spletna stran: www.zasrce.si

Združenje kardiologov Slovenije
Slovenska hiša srca
Štukljeva c. 48,
SI-1000 Ljubljana
Tel.: +386 (0)1 43 42 100, e-mail: [email protected]
Spletna stran: www.sicardio.org

Več v spodnjih prilogah:

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
31.07.2021. ob 10:19
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close