Svetovni dan menstrualne higiene

Uredništvo, 28. maj 2016.

V veliko državah je mesečno perilo še vedno nekaj sramotnega, mlada dekleta pa v času mesečnega perila večinoma …

Svetovni dan menstrualne higiene je leta 2014 predlagala nemška organizacija WASH (WAter, Sanitation, Higiene), ki se zavzema za enakopraven dostop do vode, higienskih izdelkov in sanitarij. Po njihovih podatkih še vedno več kot 2, 4 milijard ljudi živi brez dostopa do čistih stranišč. V veliko državah je mesečno perilo še vedno nekaj sramotnega, mlada dekleta pa v času mesečnega perila večinoma izostanejo od pouka in ženske ostajajo doma, saj nimajo na voljo ustreznih higienskih izdelkov, s katerimi bi lahko poskrbele za ustrezno higieno. ( Več na http://menstrualhygieneday.org/)

Biti ženska je čudovito! Zato blagovna znamka Lunay dekletom in ženskam sporoča, naj poskrbijo za svoje zdravje in izberejo izdelke iz naravnih materialov. Ljudje smo vse bolj osveščeni, izbiramo organsko kozmetiko, ekološko pridelano hrano, oblačila iz naravnih materialov. Ko pa pride do izdelkov za intimno higieno, smo dekleta in ženske pogosto manj pozorne. Poiščite naravne izdelke, ti so najboljša izbira za naše telo.

Namen svetovnega dneva menstrualne higiene je podirati tabuje in odprto spregovoriti o mesečnem perilu, ki je popolnoma naraven proces, ter spodbujati ozaveščanje o pomenu enakih možnosti za ustrezno higieno v času menstruacije, kar pomembno vpliva na enakopravnost deklet in žensk v družbi.

O avtorju

Uredništvo

New Report

Close