As. mag. Nataša Prebil

spec. klin. logopedije

As. mag. Nataša Prebil, spec. klin. logopedije vodi individualne in skupinske obravnave glasovne in govorne rehabilitacije, sodeluje s Pedagoško fakulteto in izpopolnjuje znanja na doktorskem študiju.

Področja svetovanja

Posvet z mag. Natašo Prebil priporočamo tistim, ki želite pogovor zaradi situacij:

  • glasovne motnje (hripavost) pri otrocih in odraslih+ glasovne motnje pri profesionalnih uporabnikih glasu (učitelji, vzgojitelji…)+ glasovne motnje pri elitnih glasovnih izvajalcih (pevci, igralci),
  • nadomestni načini govora in komunikacije po operativni odstranitvi grla,
  • artikulacijske motnje otrok in odraslih,
  • težave z izgovorjavo po operativnih posegih v ustni votlini,
  • glasovne motnje po preboleli okužbi s koronavirusom.

Življenjepis

Kmalu po končanem študiju se je zaposlila na Kliniki za otorinolaringologijo v Kliničnem centru Ljubljana, kjer se na Centru za motnje glasu govora in požiranja že vrsto let ukvarja z glasovno rehabilitacijo otrok in odraslih ter učenjem nadomestnega govora pri osebah po odstranitvi grla in obravnavo artikulacijskih motenj otrok in odraslih.

Pri svojem delu sodeluje v timu strokovnjakov za diagnostiko in rehabilitacijo govornih in glasovnih motenj. Vodi individualne in skupinske obravnave glasovne in govorne rehabilitacije. Sodeluje s Pedagoško fakulteto, kjer izvaja seminarje in vaje za študente logopedije. Dodatna znanja in kompetence pridobiva na različnih izobraževanjih v Sloveniji in tujini.

Svoje znanje je izpopolnila z dokončanim podiplomskim specialističnim študijem iz klinične logopedije in s pridobitvijo naziva magistrica znanosti. Trenutno je vpisana na doktorski študij.

New Report

Close