Mateja Debeljak

univ. dipl. soc. delavka, relacijska in družinska terapevtka

Mateja Debeljak je univ. dipl. soc. delavka ter zakonska in družinska terapevtka na Teološki fakulteti v Ljubljani.

V svojem več kot dvajsetletnem delu z ljudmi si je pridobila bogate izkušnje, kako pomagati ljudem na čim bolj učinkovit in posamezniku prilagojen način. Pri svetovalnem delu izhaja iz notranjih in zunanjih virov moči ljudi, kateri so v vsakem posamezniku in v njegovem okolju.  V procesu svetovanja pomaga pri razvijanju novih, svežih načinov razmišljanja, delovanja, komuniciranja. Vse to z namenom boljšega izkoristka osebnih potencialov in življenja. Svetuje tako posameznikom, parom, kot družinam, ki so se znašli v najrazličnejših življenjskih situacijah in pri tem potrebujejo pomoč. Pravi, da je pri njej dobrodošel vsak, ki potrebuje pomoč, ter vsak, ki bi rad delal na osebnem razvoju.

Področja svetovanja

Posvet z Matejo Debeljak priporočamo ljudem, ki:

  • imajo težave v odnosih,
  • potrebujejo pomoč pri vzgoji otrok,
  • imajo težave s svojo samopodobo,
  • ki ne zmorejo najti partnerja,
  • ki si želijo preseči bolečo preteklost,
  • ki potrebujejo podporo pri doseganju svojih ciljev,
  • ki si želijo rešiti svojo partnersko vezo ali pa se želijo uspešno ločiti.

Mateja Debeljak se predstavi:

»Všeč mi je, da lahko pomagam ljudem, da živijo bolj pomirjeni in v boljših odnosih s svojimi bližnjimi. Z veseljem delim svoje poklicne in osebne izkušnje. Pomembna izkušnja, ki sem jo pridobila na svoji poklicni in zasebni poti je, da je vedno lažje, če imaš ob sebi nekoga, ki ti pomaga. Vesela bom, če si me boste izbrali za svojega terapevtskega partnerja na svoji poti osebnega razvoja oz. reševanja težav. Imam več kot dvajset let izkušenj na področju pomoči ljudem.

Trinajst let sem delala na opolnomočenju, motiviranju, ozaveščanju, opogumljanju žrtev nasilja, da so zmogle zapustiti nasilen odnos in začele samostojno pot. Izkušnje sem pridobila tudi z izvajanjem mediacij ter izvajanjem delavnic osebnega razvoja, uspešne komunikacije, reševanja težav.

Ko sem delala na Centru za socialno delo, sem se seznanila z nezadostno podporo javnega sistema staršem, ki se ločujejo. Odločila sem se, da svojo strokovno pomoč še posebej ponudim vsem, ki se srečujejo s krizo v partnerskem odnosu. Ker sem pri svojem delu zaznala veliko težav z obvladovanjem in izražanjem čustev, tako pri vzgoji otrok kot pri osebnem napredku, sem izdala pripomoček – slikanico “7 ujetih junakov”. S pomočjo te knjige staršem pomagam pri vzgoji čustveno zrelih otrok, otrokom pa dajem slikovito orodje za lažje izražanje čustev.«

New Report

Close