Barbara Purkart

mag. kineziol. in dipl. fiziot.

Barbara Purkart je mag. kineziologije in dipl. fizioterapevtka z znanji ortopedske medicine, manualne terapije, Trigger point terapije, refleksoterapije, akupunktne masaže po penzlu ter akupresurne shiatsu masaže. Zaključuje doktorat na Fakulteti za vede o zdravju.

Področja delovanja:

Posvet z Barbaro Purkart priporočamo tistim, ki želite pogovor in nasvet zaradi situacij:

  • Športne poškodbe in bolečinska stanja – diagnostika in terapija,
  • zdrave vaje in njihova pravilna izvedba,
  • vrste masaž in njihova primerna uporaba,
  • vrste fizioterapevtskih tehnik in njihova uporaba,
  • ergonomski napotki, da se težave ne ponavljajo.

Življenjepis

Barbara Purkart je  diplomirala s področja fizioterapije na Višji šoli za zdravstvene delavce in na Visoki šoli za zdravstvo, današnji Fakulteti za zdravstvo Univerze v Ljubljani. V okviru podiplomskega strokovnega usposabljanja je med drugim pridobila nazive Terapevtka ortopedske medicine in Manualne terapije, Trigger point terapetvka, Terapevtka akupunktne masaže po penzlu ter Terapevtka akupresurne shiatsu masaže. Študij je nadaljevala na Univerzi na primorskem, kjer po magistrskem študiju programa Aplikativna kineziologija zaključuje doktorat na Fakulteti za vede o zdravju.

Predava dodiplomskim študentom fizioterapije in jih uči fizioterapevtskih spretnosti. Usposabljala se je pri profesorju Reneju de Bruijnu, predsedniku Nizozemske akademije za ortopedsko medicino (NAOG), in 15 let aktivno sodelovala pri njegovih podiplomskih izobraževanjih s področja kliničnega sklepanja na osnovi ortopedske medicine in manualne terapije. 20 let je bila asistentka na podiplomskih izobraževanjih s področja tehnik za sproščanje mišic in fascij,  ki jih je vodila Heidi Tanno-Rast, predsednica švicarskega Društva za miofascialno trigger point terapijo (IMMT).

Leta 2005 se je pridružila ekipi moderatorjev foruma slovenskega spletnega portala Med.Over.Net., kjer članom foruma redno svetuje in odgovarja na vprašanja s področja fizioterapije in masaž. Istega leta je ustanovila Fizioterapevtski center Barbara Purkart, kjer s svojim znanjem in ročnimi spretnostmi pomaga pri odpravljanju posledic poškodb, okvar in različnih bolečinskih stanj.

New Report

Close