As. dr. Tanja Soklič Košak

otorinolaringologinja in rinokirurginja

As. dr. Tanja Soklič Košak, dr. med., specialistka otorinolaringologije (ORL), rinokirurginja pomaga bolnikom z vnetjem nosu in sinusov, ljudem z okvarami sluha, vrtoglavico, boleznimi žrela, grla in vratu. Z natančnostjo se posveča operacijam nosu in sinusov, estetskim operacijam nosu in otroškim ORL operacijam.

Področja svetovanja

Posvet z as. dr. Tanjo Soklič Košak priporočamo tistim, ki potrebujejo posvet o:

  • zamašenost nosu in sinusov
  • otroške ORL bolezni
  • boleče žrelo in cmok
  • spremembe v ustih
  • grlo in hripavost
  • vrtoglavica
  • otekline na vratu

as. dr. Tanja Soklič Košak se predstavi:

Sem srčno in hvaležno predana bolnikom z vnetji nosu in sinusov. Svoj čas namenjam tudi otrokom z ORL problemi, ljudem z okvarami sluha, vrtoglavico, boleznimi žrela, grla in vratu. Z natančnostjo se posvečam endoskopskim operacijam nosu in sinusov, estetskim operacijam nosu in ušes ter otroškim ORL operacijam.

Na Medicinski fakulteti v Ljubljani sem diplomirala leta 2001, specializacijo iz otorinolaringologije sem zaključila leta 2009 na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo v UKC Ljubljana, kjer sem zaposlena. Kot asistentka si s študenti medicine ter stomatologije delim entuziazem do kliničnega dela in znanja.

Ženejo me cilji, doktorat znanosti »Imunofenotipizacija kroničnega polipoznega in nepolipoznega rinosinuzitisa« sem zagovarjala leta 2020, magisterij »Glasovne motnje med pedagoškimi delavci v Sloveniji« pa leta 2006.

Sem članica Združenja otorinolaringologov in Evropskega rinološkega združenja (ERS), sodelovala sem pri objavi najnovejših evropskih smernic za zdravljenje vnetij nosu in sinusov (EPOS 2020) ter pri vpeljavi zadnjih posodobitev svetovnih smernic za zdravljenje alergijskega rinitisa (ARIA).
Svoje znanje sem izpopolnjevala tudi v tujini na Royal College of Surgeons of England, Open Medical Institute v Salzburgu, Vertigo Academy v Carpiju in mnogih drugih strokovnih srečanjih. Kot vabljena predavateljica sodelujem na številnih mednarodnih in domačih kongresih, kjer smo s kolegi rinokirurgi iz Evrope in ZDA stkali neprecenljive prijateljske vezi, s pomočjo katerih se vzpodbujamo ter si pomagamo na poti do boljše, učinkovitejše in prijaznejše medicine.

Veseli me pisanje znanstvenih člankov za mednarodne in slovenske revije, saj morajo nove ugotovitve in predvidevanja ponosno zaplesati ples črk, ki jih ponese v svet. Za izsledke raziskovalnega dela s področja kroničnih vnetij nosu in sinusov, objavljene v prestižni ameriški reviji JACI, smo leta 2019 skupaj s sodelavci imunologi pod vodstvom prof. dr. Petra Korošca z Univerzitetne klinike Golnik prejeli ugledno mednarodno nagrado International Medis Awards.

Ko skupaj z bolniki prispemo na cilj in premagamo tegobe, so upanje, veselje in iskriv pogled tisti, ki vzdržujejo mojo strast do medicine. Zatočišče in vir energije mi pomeni moja družina, v očeh prijateljev prototip športne družine.

New Report

Close