Ste za malce drugačne šolske počitnice?

Uredništvo, 05. februar 2015.

Razmišljate, kako bi med zimskimi šolskimi počitnice otroka »zaposlili«? Nikar. Psihologi so si edini: šolske počitnice so za družino odlična priložnost, da z otroki nadoknadite tisto, kar …

Čudežni svet igre v Termah Šmarješke Toplice

Razmišljate, kako bi med zimskimi šolskimi počitnice otroka »zaposlili«? Nikar. Psihologi so si edini: šolske počitnice so za družino odlična priložnost, da z otroki nadoknadite tisto, kar vam sicer sodoben tempo ne dopušča: bližino, nežnosti, sproščeno igro in nepozabne skupne dogodivščine. Zato si med šolskimi počitnicami vzemite čas za druženje s svojimi najmlajšimi v prijetnem in sproščujočem okolju.

Podarite otroku čas za igro

Otroci nujno potrebujejo prosti čas za igro. Igranje namreč sprošča in umirja. Ko se otrok sprosti in v miru poglobi v prosto igro, se pričneta rojevati ustvarjalnost in domišljija. Razvijajo se možgani in kognitivne sposobnosti, krepijo se spretnosti, tudi socialne, s tem pa tudi samozaupanje in samopodoba. Ker pa se sodobni otroci skoraj ne znajo več prosto igrati, je dobrodošlo, če se tega naučijo pod vodstvom strokovnjaka.

Počitnice z igralno terapevtko v Termah Šmarješke Toplice

V Termah Šmarješke Toplice boste med zimskimi počitnicami spoznali zanimive otroške delavnice »Čudežni svet igre«, ki jih vodi psihologinja in igralna terapevtka.

Na ustvarjalnih in zabavnih delavnicah bodo imeli otroci dovolj časa za prosto in domišljijsko igro. Po besedah igralne terapevtke Petre Škof potekajo delavnice v prostoru s pazljivo izbranim igralnim gradivom, ki spodbuja izražanje širokega spektra čustev, raziskovalno igro, neverbalno izražanje ter ustvarjalnost. Igralna terapevtka izbira med različnimi tehnikami:  vizualizacijo, pripovedovanjem zgodb, dramsko igro, lutkami in maskami, umetnostjo, glasbo, slikami, plesom in gibanjem.

Cudezni_svet_igre_delavnice

Igralne delavnice v Termah Šmarješke Toplice z igralno terapevtko – pripovedovanje zgodb, dramska igra, lutke in maske, umetnost, glasba, slike, ples in gibanje.

Cudezni_svet_igre_Lutke

Zabavne delavnice za vsako starost

Dejavnosti so prilagojene starosti otroka, potrebam in njegovim željam. Otroci se na inovativen in izviren način ob prosti igri in v mirnem okolju naučijo sprostiti, nezavedno krepijo svoje sposobnosti in znanje ter se ob tem – zelo pomembno – neizmerno zabavajo.

Vodni užitki in potepanje z vlakcem

Zabavno pa ne bo le na igralnih delavnicah. V Termah Šmarješke Toplice so številne možnosti za skupne aktivnosti vse družine. Uživali boste v kopanju v termalnih bazenih, na sprehodih po botanični poti zdraviliškega parka, spoznavanju nordijske hoje in na izletih, kamor se boste lahko zapeljali s turističnim vlakcem.

Brezplačno varstvo za otroke

Za mlajše otroke bo poskrbljeno brezplačno varstvo. Tako boste lahko vsak dan 2 uri posvetili tistemu, kar vas najbolj veseli. Ne glede na to, ali je to branje knjige ob bazenu, krepčilen spanec v sobi z razgledom na park ali pa sproščajoča masaža – pomembno je, da vam godi. Počitnice so čas za razvajanje, tudi za vas.

——————————————

3 pravila za nepozabne počitnice:

  1. Omogočite otroku dovolj priložnosti za prosto, domišljijsko igro.
  2. Prepustite se domišljiji in dogodivščinam – najdite tudi vi otroka v sebi.
  3. Poskrbite za nepozabne spomine: nekaj zabavnih fotografij ali video posnetkov bo vas in otroke vedno spominjalo na vesele skupne dogodivščine.

———————————————

Otroci počitnikujejo GRATIS

Delavnice »Čudežni svet igre«, 2-urno varstvo za otroke, kopanje in animacijski program je brezplačno vključen v paket Zimske šolske počitnice. V paketu pa družine čaka še eno  prijetno presenečenje: en otrok do 14. leta in otroci do 6. leta starosti v sobi z dvema odraslima bivajo brezplačno.

TST_bazen_nocna

Zimska idila v Termah Šmarješke Toplice – zimske meglice nad toplo termalno vodo

——————-

»O človeku lahko ugotoviš več v uri igre kot v letu pogovora,« je  zapisal že modrec Platon, sodobna znanost pa potrdila. Z izbiro Zimskih počitnic v Termah Šmarješke Toplice svojemu otroku torej omogočite  dragocene izkušnje, ki mu bodo koristile vse življenje, vsej družini pa obilo priložnosti za zbližanje in nepozabne spomine.

Več informacij:

Terme Šmarješke Toplice

T: 08 20 50 310, E: [email protected]

www.terme-krka.si

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,354
16.05.2021. u 03:49
283,832
15.05.2021. u 20:58
110,376
16.05.2021. u 00:57
Preberi več