Spoznajte Slovenijo z največjo družabno igro do zdaj!

Uredništvo, 29. oktober 2013.

V katero gorenjsko mesto se boste zapeljali, če svoji ljubezni ne želite podariti le medenih besed, ampak tudi medeni srček?

V katero gorenjsko mesto se boste zapeljali, če svoji ljubezni ne želite podariti le medenih besed, ampak tudi medeni srček? Če boste na zastavljeno vprašanje pravilno odgovorili, boste lahko v Škofji Loki začeli svoje nevsakdanje potovanje po Sloveniji. S kartami v rokah, velikim in preglednim zemljevidom naše kokoši pred sabo ter z avtomobilčkom od kraja do kraja.

mk-skatla

Za krajšanje dolgih jesenskih in zimskih večerov – naredite izlet kar v vaši dnevni sobi!

Veliko potovanje po Sloveniji je nova družabna igra za 2 do 6 igralcev, namenjena vsej družini in vsem generacijam od 12. leta dalje (igrajo jo lahko seveda tudi mlajši, ki imajo že določeno znanje o Sloveniji). Družabna igra vas bo z več kot 2700 zabavnimi in poučnimi vprašanji (in odgovori) popeljala skozi najlepše znamenitosti in največje zanimivosti naše domovine.

Cilj kviza o Sloveniji in Slovencih je potovanje od kraja do kraja, včasih tudi s kakšnim prometnim zastojem na poti ali obvozom. Z naključno izbrano ciljno karto določite cilj potovanja; da igro končate kot prvi, morate pripotovati do treh izbranih krajev ter pri tem zbrati pravilne odgovore na tri mojstrska vprašanja.

Kam greste danes na izlet?

Po karti Slovenije se ne boste premikali z metom kocke, pač pa s pravilnimi odgovori na vprašanja, ki so na potovalnih karticah: čim težje bo izbrano vprašanje, tem hitreje se boste s pravilnim odgovorom pomikali proti cilju.

Veste, kakšne barve so odrasli lipicanci? Če je vaš odgovor pravilen, boste šli naprej za dve polji. Če se spomnite, kateri živali sodi višnjanski modrec Flere Krivostegno v povesti Josipa Jurčiča, ker se je hotela mastiti z zeljem, se boste proti cilju premaknili za štiri polja. Odgovor na vprašanje, grobnico katere znamenite francoske vladarske rodbine si lahko ogledate pod cerkvijo na Kostanjevici v Novi Gorici, pa vas bo cilju približal za šest polj.

Za otroke in odrasle

Ena od pozitivnih lastnosti igre je, da vas napačni odgovori ne bodo poslali nazaj proti izhodišču. Tako se boste lahko vsi skupaj, otroci in odrasli, z veseljem in skozi igro naučili veliko novega. Vprašanja in odgovori vas bodo vodili preko Slovenije v času in prostoru: odgovarjali boste na vprašanja o zgodovini, kulturi, naravi in geografiji. Vsi podatki so bili skrbno preverjeni, so zanesljivi in brezčasni.

Kjer koli v Sloveniji že bivate, boste med številnimi vprašanji na karticah našli tudi taka, ki vam bodo razkrila nepoznana dejstva o vaši bližnji okolici, obenem pa vas bodo zopet zamikale številne lepote Slovenije in jih boste želeli obiskati.

V vsaki igri pride prav pomoč!

Ste obtičali v prometu? Izberite enega izmed kvizkov. Pomagal vam bo odgovoriti na izbrano potovalno vprašanje, mojstrsko vprašanje ali pri kartah postanka. Če se želite hitreje premikati po igralni plošči, pa lahko uporabite tudi kvizka pospešek. Z njim boste lahko napredovali za toliko mest, kolikor jih omogoča pravilen odgovor, čeprav je bil odgovor napačen.

Hitro do cilja! … in še naprej!

Več ko veste o Sloveniji, hitreje boste prispeli na cilj. Pri tem vam bo v pomoč igralna plošča z zemljevidom Slovenije in odgovori vaših soigralcev. Ko boste prispeli na cilj, boste lahko odgovarjali na mojstrsko vprašanje. Če na to pravilno odgovorite, osvojite mojstrsko karto. Nato povlečete novo ciljno karto in krenete proti novemu cilju. Zmagovalec je tisti igralec, ki prvi osvoji tri mojstrske karte.

Ker sev vsakem izmed nas skriva radovedno bitje, bo družabna igra Veliko potovanje po Sloveniji prijetno popestrila deževne jesenske dni ali dolge zimske večere. Poleg tega pa boste tudi spoznali, v kako zanimivi deželi živimo!

Veliko potovanje po Sloveniji lahko kupite na www.emka.si.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
02.08.2021. ob 09:56
284,530
02.08.2021. ob 09:53
110,202
01.08.2021. ob 22:46
Preberi več

New Report

Close