Šport in dobrodelnost z roko v roki

Uredništvo, 30. maj 2016.

Šport poleg zabave ponuja sprostitev in pozitivno korist za naše počutje in zdravje, zato se udeležujte športnih dogodkov.

“Slovenija v gibanju 365” vabi rekreativce k zbiranju športnih ur. Izbirate lahko med pestro ponudbo športov, vadb in prireditev.

Športna rekreacija vedno bolj postaja trend, pritegnejo tudi množične športne prireditve, ki se dogajajo širom po Sloveniji. Šport poleg zabave ponuja sprostitev in pozitivno korist za naše počutje in zdravje. Nacionalni projekt Slovenija v gibanju 365, pod okriljem Športne unije Slovenije, združuje prireditve, vadbe in izobraževanja po vsej Sloveniji, po katerih lahko brskate v istoimenskem spletnem koledarju.

Da se boste lahko gibali s slogom, so novo podobo v novi sezoni projekta Slovenija v gibanju 365 dobile tudi športne majice, bidoni in multifunkcijske rutke. Izbirate lahko med pestro ponudbo športov. Tek, kolesarjenje, aerobika, rolanje, lovljenje vetra s kajtanjem, plavanje, judo, nogomet, brazilska veščina capoeira, odbojka, košarka, pohodništvo, namizni tenis, badminton, triatlon, gorništvo in še kaj. Prav vsak lahko v spletnem koledarju prireditev, vadb in izobraževanj poišče šport zase in poskrbi za svoje zdravje in športno formo. Koledar zajema vadbe za različne nivoje telesne pripravljenosti. Ponuja vadbe za izkušene rekreativce in tudi tiste, ki se šele odločajo za šport. Za slednje je nadvse primerna izbira programa Zdrave vadbe, ki je večstopenjski in strokovno razvit za varen vstop v redno športno vadbo za začetnike.

[ggcte url=”http://www.sportna-unija.si/Shop/Index/1″]Gibajte se s slogom >>[/ggcte]

fotka 1 v besedilu 660x

Spletni koledar Slovenija v gibanju 365 zajema športne dogodke – vadbe in prireditve, ki jih izvajajo športna društva po vsej Sloveniji. Poiščete lahko prireditve v svojem lokalnem okolju, ali pa se odločite za obisk prireditve na drugem koncu Slovenije, ki lahko predstavlja lep izlet za celo družino.

V poplavi ponudbe se pogosto težko odločimo, katero vodeno vadbo izbrati, pri tem pa naj nam bo osrednje vodilo strokovno usposobljen kader, ki športni program izvaja. Programe Športne unije Slovenije, ki športnim organizacijam združenim v projektu Slovenija v gibanju 365 nudi strokovno podporo, dodatna izobraževanja in izpopolnjevanja, so zasnovali najboljši strokovnjaki iz športne in zdravstvene stroke. Športne programe izvaja za to primerno usposobljen kader. Športne organizacije prirejajo tudi številne prireditve, Športna unija Slovenije pa jim nudi pomoč tudi na organizacijski ravni in s promocijskim materialom, v obliki majic, bidonov in transparentov.

Pri odločitvi, da se boste gibali s Slovenija v gibanju 365, ne boste skrbeli le za svoje zdravje in dobro počutje, temveč lahko na ta način pomagate tudi pomoči potrebnim. Športna unija Slovenije bo zbrane športne ure s pomočjo partnerja pretvorila v finančna sredstva. Vsaka ura gibanja prispeva 1 športno uro v koledar Slovenija v gibanju 365. Zastavili so si ambiciozen cilj: 1 milijon ur. Bodite zraven!

fotka 2 v besedilu 660x

Informacije o prireditvah, vadbah in izobraževanjih najdete na spletnem mestu Slovenija v gibanju 365. Projekt je usmerjen v javno dobro in ozaveščanje slovenske javnosti o pomenu gibanja in telesne dejavnosti.

Častni pokrovitelj projekta Slovenija v gibanju je tudi predsednik republike, Borut Pahor, ki je tudi navdušen športnik.

[ggcte url=”http://www.sportna-unija.si/Shop/Index/1″]Gibajte se s slogom >>[/ggcte]

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
15.06.2021. ob 19:35
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več