Šolski center Rogaška Slatina – v nastajanju mjuzikel Mamma mia

Uredništvo, 17. februar 2014.

Šolski center Rogaška Slatina – prva šola v Sloveniji, ki se loteva projekta muzikala z množičnim financiranjem (crowd funding).

Kako muzikal Mamma mia postaviti na oder?

mammamia-2Dobrih idej nam ne primanjkuje in motiviranost dijakov nam daje zagon.
Doseganje ciljev iz šolskih učnih načrtov je možno na zelo različne načine, lahko je celo zabavno, še več: zaživijo tudi naši talenti, naše želje, naše zmožnosti.
Ključna dodana vrednost uresničitve dobre ideje je vzajemnost: projekt muzikla želimo postaviti v lokalno in širše okolje. Za to pa potrebujemo sredstva.
Ob pomoči lokalnega prebivalstva in širše okolice je vse mogoče.

mammamia-3Ideja za muzikal v tujem jeziku se je porodila v aktivu učiteljev tujega jezika. Mentorici prof. Agata Brantuša in prof. Bernarda Leva dijake pripravljata na podajanje zgodbe v angleškem jeziku. Dijaki sami pa kažejo veliko vnemo pri soustvarjanju muzikla, saj se aktivno vključujejo v oblikovanje scenarija, plesno koreografijo, postavljanje scene, snemanje predstavitvenega videa in temu namenjajo veliko svojega prostega časa, tudi sobote.

Uresničitev tako velikega projekta zahteva tudi določena finančna sredstva (najem dvorane, ozvočenja, priprava scene, kostumov, stroški prevoza pri gostovanjih …). Idejo o množičnem financiranju (crowd funding) je vodstvu šole, dijakom in mentorjem muzikala predstavil prof. športne vzgoje Janez Srebot. Dijaki so pod njegovim mentorstvom pripravili vsebine za spletno stran, na kateri predstavljamo idejo množičnega financiranja in prednosti za morebitne podpornike. Gre za DOBIM – DOBIM situacijo. Ker crowd funding v Sloveniji še ni pogost, vas vabimo, da obiščete www.mammamia-scrs.si in si ogledate, kako smo si zadevo zamislili.

mamamia-1

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,429
31.07.2021. ob 10:19
284,523
31.07.2021. ob 17:39
110,201
01.08.2021. ob 00:11
Preberi več

New Report

Close