Šolarji spodbujajo k skrbi za okolje

Uredništvo, 19. junij 2014.

Zaključek mednarodnega projekta Ekošola in BMW Clean Water Regatta za spodbujanje trajnostnega razvoja in skrbi za okolje, njegova povezovalna člena pa sta voda in ohranjanje vodnih ekosistemov.

20. in 21. junija se je na Bledu odvil zaključek projekta BMW Clean Water Regatta – mednarodnega projekta za spodbujanje trajnostnega razvoja, ki združuje okoljske, poslovne in športne aktivnosti, njegova povezovalna člena pa sta voda in ohranjanje vodnih ekosistemov. Projekt je združil podjetnike in šolarje v skrbi za okolje. Sodelovala so podjetja iz štirih držav, na eko promenadi pa so šolarji iz sedmih držav dobili tudi svojo besedo in predstavili rezultate projekta »Voda povezuje«, slovenski zmagovalni projekt »Z vodo brez olja do čistega okolja« pa prihaja iz OŠ Marije Vere Kamnik.

 

Slovenski zmagovalci projekta »Voda povezuje« prihajajo iz OŠ Marije Vere Kamnik, prepričali pa so s projektom »Z vodo brez olja do čistega okolja«

Slovenski zmagovalci projekta »Voda povezuje« prihajajo iz OŠ Marije Vere Kamnik, prepričali pa so s projektom »Z vodo brez olja do čistega okolja«

 

Šolarji so s sodelovanjem v mednarodnem projektu Ekošola pokazali, kako pomembna je skrb za okolje in katera so načela trajnostnega razvoja. Projekt spodbuja in nudi podporo mlajšim generacijam pri aktivnem delovanju za njihovo okolje, razumevanju njihove lastne odgovornosti za varovanje okolja, njihovem ozaveščanju ter prevzemanju pobude za ukrepanje v njihovem osebnem okolju.

Program Ekošola je največja mednarodna mreža otrok in vzgojiteljev ter učiteljev, ki načela trajnostnega razvoja prenašajo in vključujejo v vsakodnevno delo in učenje. V letu 2014 je v program Ekošola vključenih 711 vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter centrov šolskih in obšolskih dejavnosti, v katerih sodeluje več kot 130.000 otrok in učencev ter 13.000 vzgojiteljev in učiteljev.

Mednarodni projekt BMW Clean Water Business & Diplomatic Regatta je širša pobuda za spodbujanje trajnostnega razvoja, projekt pa je v dobri volji združil učence iz Slovenije, Avstrije, Slovaške, Češke, Poljske, Madžarske in Romunije in podjetja iz Slovenije, Češke, Madžarske in Avstrije. Podjetja v okviru projekta prispevajo sredstva v podporo projektom za trajnostni razvoj, ki jih izvajajo vrtci, osnovne in srednje šole. Na dogodku so predstavniki podjetij spoznali veslanje ter hkrati prispevali sredstva za več kot 12.000 otrok iz 200 šol v 7 državah.

Vir: www.ekosola.si

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
28.07.2021. ob 02:57
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close