Sodobna kopalnica

Uredništvo, 23. maj 2016.

Sodobna kopalnica poudarja osebnost lastnika. V sodobnem času je ambient v kopalnici primerljiv z ambientom v …

V sodobnem času je ambient v kopalnici že primerljiv z ambientom v dnevni sobi. Sodobna kopalnica poudarja osebnost lastnika, je prostorna, preprosta, funkcionalna, stilsko dovršena. Kopalnica je danes postala zelo zelo pomemben element udobja v hiši ali stanovanju. Priporočamo, da si na specializiranih spletnih straneh pogledate kakšni so letošnji trendi v svetu kopalnic in tako dobite navdih ter ideje za vašo novo kopalnico. Pri nekaterih trgovcih boste za vizualizacijo vaših idej dobili tudi 3D izrise.

Vse je prilagojeno našemu počutju, udobju in uživanju v trenutkih sprostitve ali osebne nege. Kaj je boljšega od sprostitve v kopalnici po koncu dolgega in stresnega delovnega dne?

Vse bolj se uveljavlja dvojen umivalnik, saj ljudje ob tem hitrem življenjskem tempu nimajo več časa za čakanje drug drugega. V trendu so prostornejše kopalnice, ki imajo elemente lepo razporejene in dokaj narazen, da prostor »diha«. Navdušenci masažnih kadi, ki preživijo več časa v kopalnici zelo uživajo ob poslušanju radia, ki je že zelo pogost v kopalnicah.

Piko na I dajo kopalnici drobni kopalniški dodatki, ki poudarijo eleganco, naredijo prostor razgiban in vdahnejo posebno vzdušje. Dodatki naj bodo intenzivnih barv. S tem bo lepota kopalnice prišla do polnega izraza.

kopalnica Merkur 3

Pri opremljanju kopalnice igrajo barve zagotovo eno najpomembnejših vlog, saj imajo velik psihološki učinek na počutje in vedenje ljudi. Letošnji hit so naravne barve, ki ponazarjajo zemeljske odtenke. Takšne barvne kombinacije blagodejno vplivajo na počutje in uravnotežijo vpliv vode, ki jo je v kopalnici veliko. Odkrijte vaše prave barve! Najlepši izgled prostora dajejo komplementarne barve, ki se med seboj odlično dopolnjujejo. Pastelne barve ustvarijo prostor v kopalnici bolj pomirjujoč, živahne pa dinamiko v njem precej povečajo.

Kakovostni proizvajalci danes prisegajo na nove in inovativne materiale (kerrock, eksotični les, naravni kamen, steklo …) iz katerih delajo vrhunske in uporabne izdelke. Na tem področju so v zadnjem času naredili resnično velik napredek. Edinstveno vzdušje bo v kopalnici naredila premišljena LED osvetlitev. Osvetlite lahko ogledalo, steklene poličke, kopalno kad, strop …

merkur kopalnica2

Zdaj so moderni umivalniki v kombinaciji z lesom tako, da je umivalnik postavljen na leseno ploščo. Tovrstna postavitev bo očarala vsakogar. Ta rešitev je zelo praktična, saj s tem dobite veliko odlagalne površine.

Kopalniški radiatorji so se razvili že do te mere, da kopalnico estetsko dopolnijo, saj so oblikovno dovršeni. Za gretje se največkrat uporablja kombinacija talnega gretja in cevastih radiatorjev. Zanimivi in moderni so električni radiatorji v obliki kamnite plošče.

Aktualne so preproste kopalniške armature prefinjenih linij, ki lepo poudarijo kopalnico. Proizvajalci danes poskušajo armature narediti čim bolj zanimive in nenavadne za oko. Nekatere imajo izlive kot slap, nekatere so osvetljene z LED osvetlitvijo, nekatere so posebnih oblik …

kopalniska armatura

Čedalje bolj so moderne tudi kabine za prhanje brez kadi. Pri tovrstnih kabinah za prhanje so tla na istem nivoju kot ostale talne ploščice in izdelana tako, da ne prepuščajo vode. Ta sistem se vgradi že v estrih. Prednost tega sistema je, da ni več nerodnega prestopanja kadi, kar je zelo dobrodošlo pri starejših ljudeh. Razmislite tudi o vgraditvi podometne prhe, ki ima veliko glavo in simulira padanje dežja. Prenova kopalnice je odlična priložnost za vgradnjo tovrstnih elementov in verjemite nebo vam žal.

Tisti, ki imate veliko prostora in se v kopalnici zelo radi razvajate si lahko v njej uredite tudi turško, finsko ali infrardečo savno.

Opomnik za lažje načrtovanje nove kopalnice

Kopalnica je prostor, kjer začenjate in končujete dneve. Verjetno vam ni vseeno, kakšna bo vaša sanjska kopalnica, zato si za načrtovanje vzemite nekaj časa in premislite, kaj želite in potrebujete. V pomoč, na kaj vse je potrebno misliti pri prenovi vam je lahko spodnji seznam.

Elementi za kopalnico:

 • keramične ploščice (kakovost, dimenzije, barve, dodatki: bordure),
 • kopalniško pohištvo, omarice z zrcali, regali,
 • sanitarna keramika (stenska, talna),
 • sanitarna keramika (wc školjka, bide, kad, tuš, kad/kabina, vgradni kotlički),
 • sanitarne armature (različnih kakovostnih razredov, masažne prhe),
 • kopalniški dodatki, galanterija.

Instalacije v kopalnici:

 • rušenje v primeru prenove,
 • vodovodne in kanalizacijske instalacije,
 • kopalniška razsvetljava (vgradne luči, reflektorji),
 • ogrevanje v kopalnici,
 • radiatorske,
 • talno električne,
 • talno centralno toplovodne,
 • regulacija ogrevanja,
 • prezračevanje v kopalnici.

Poleg kopalniške opreme v Merkurju lahko poskrbimo tudi za:

 • menjavo vrat,
 • menjavo oken (strešno okno),
 • suhomontažne stene, spuščeni stropi,
 • beljenje in barvanje,
 • menjavo talnih oblog pred kopalnico,
 • menjavo pralnega in sušilnega stroja.

Za sodobno kopalnico in nakup z vgradnjo se je odločila tudi gospa Marjetka Premru.

kopalnica merkur1

“Po 40. letih je bila kopalnica potrebna prenove. Merkur je izvedel storitev v celoti. Tudi odpeljali so vse staro. V 8. dneh je bilo vse kakovostno izvedeno. Opremljena in urejena je tako, da jo lahko vselej hitro in enostavno pospravim ter dobro vzdržujem. Zelo sem zadovoljna.”

prenova kopalnice

Merkurjeva ponudba obsega bogato paleto izdelkov in storitev, ki izpolnjujejo želje in potrebe najrazličnejših tipov kupcev. www.merkur.si/kopalnica

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,396
13.06.2021. ob 13:25
284,294
19.06.2021. ob 11:04
110,158
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več