BISL: Šola, ki je dosegla oceno odlično v vsaki izmed ocenjenih kategorij

T. Š., 21. maj 2021.
AktualnoNovice

Britanska mednarodna šola je dosegla oceno ‘Odlično’ v prav vsaki izmed ocenjevanih kategorij in se tako uvrstila med najboljše britanske šole na svetu.

Britanska mednarodna šola v Ljubljani je v zadnjem inšpekcijskem pregledu s strani PENTA International, prejela oceno ‘Odlično v vseh kategorijah’ in se tako uvrstila na uradni seznam svetovnih šol na spletni strani Britanskega ministrstva za šolstvo, ki prikazuje vse pooblaščene britanske šole v tujini.

Penta International, eden vodilnih neodvisnih inšpektoratov britanskih šol v tujini, pooblaščeno s strani Ministrstva za šolstvo (DfE), je pred kratkim zaključilo celovit pregled Britanske mednarodne šole v Ljubljani. Pregled je vključeval tridnevni obisk šole z namenom opazovanja pouka, učnega načrta, analize podatkov ter razprave s skupinami učencev, osebja in staršev. V poročilu je Britanska mednarodna šola v Ljubljani prepoznana kot odlična v vseh kategorijah, kar je zgodovinska prelomnica v obstoju šole.  

Link do celotnega poročila PENTA

PREPRIČAJTE SE SAMI:  

 
– DOGOVORITE SE ZA OSEBNI SESTANEK NA ŠOLI: [email protected] ali +386(0) 40 618 356.  

– OBIŠČITE  SPLETNI INFORMATIVNI  DAN, KI BO DNE 26.5. OB 15. URI. Prijava TUKAJ

Vse šole izven Združenega Kraljestva, ki želijo slediti britanskemu učnemu načrtu, morajo opraviti prostovoljni inšpekcijski nadzor, ki je priznan s strani Britanske vlade. Ministrstvo za izobraževanje (DfE) predpisuje standarde, ki jih morajo šole izven Združenega Kraljestva dosegati, da bi lahko sledile britanskemu izobraževalnemu sistemu. Namen inšpekcije je informirati starše učencev v britanskih šolah po svetu, kako se standardi ujemajo s standardi, ki veljajo za neodvisne šole v Združenem Kraljestvu.” 

Pregled in inšpekcijsko poročilo zajemata ključna področja glede kakovosti učnega načrta; kakovosti poučevanja in učenja; duhovni, moralni, družbeni in kulturni razvoj učencev; njihovo počutje, zdravje in varnost; ustreznost lastnikov in osebja; prostori šole in reševanje pritožb. Ključni del inšpekcijskega pregleda je oceniti, v kolikšni meri je britanski način (značaj), upoštevan v učnem načrtu, načinu poučevanja, skrbi za učence in njihove akademske dosežke. 

”Z močnim in premišljenim vodenjem se šola ves čas osredotoča na izboljšave.” 

PENTA poročilo o opravljeni inšpekciji 2021 

Kot so ponosno naznanili po opravljenem inšpekcijskem pregledu, je Britanska mednarodna šola v Ljubljani, v vsaki izmed ocenjevanih kategorij dosegla oceno odlično.  

Med temi kategorijami je inšpekcijska skupina PENTA International posebej izpostavila 12 od ’številnih prednosti šole’

 1. Učenci so srečni, samozavestni, prijazni, vzorni in motivirani. 
 2. Skozi bogat učni načrt in spodbudno učno okolje, so učencem na voljo številne priložnosti, da lahko usmerjajo svoj razvoj. 
 3. Vodstvo, ki ga zagotavlja ravnatelj in njegova strokovna ekipa, ima skupno vizijo o visoki kakovosti šole. 
 4. Sodelovanje lastnika šole pri strateškem razvoju šole je zelo učinkovito in proaktivno. 
 5. Osebje je predano zagotavljanju najboljše izobraževalne izkušnje za učence, kar zagotavlja hiter napredek. 
 6. Duhovni, moralni, družbeni in kulturni razvoj je odlika tako učnega načrta kot poučevanja. Šola vsem učencem omogoča, da razvijejo svoje osebne veščine in talente. 
 7. Učenci so samozavestni, pozorni, vzorni, spoštljivi do drugih in imajo dobro razvite socialne veščine. 
 8. Nivo govorjene angleščine je visok. Učenci odlično napredujejo, zahvaljujoč dobro usklajenemu programu za učence, ki govorijo angleščino kot dodatni jezik (EAL) ter strokovnemu pristopu šole do poučevanja jezika.  
 9. Celotna šolska skupnost, učitelji, administracija in pomožno osebje delujejo kot ekipa in spodbujajo visoko kakovostno oskrbo za vse učence. 
 10. Raven oskrbe učencev zagotavlja, da je poskrbljeno za njihove fizične, akademske, socialne in čustvene potrebe. 
 11. Učencem so na voljo številne možnosti za interakcijo, sodelovanje in učenje z vrstniki. 
 12. Uporaba tehnologije za podporo učenju je izjemna.

Lahko pa se priključite BISL Poletni šoli, kjer bo vaš otrok užival v neverjetnih poletnih dogodivščinah z otroci s celega sveta. Poletna šola bo potekala med 5. in 16. julijem 2021.  

Z močnim in premišljenim vodstvom se je šola od zadnjega pregleda osredotočala na nenehne izboljšave. Očiten poudarek je na kakovosti poučevanja in akademskih rezultatih učencev. Kot rezultat natančno načrtovanega učnega načrta in profesionalno izpeljanih učnih ur, učenci odlično napredujejo” 

PENTA Poročilo o opravljeni inšpekciji, 2021 

Britanska mednarodna šola v Ljubljani; šola, ki ponuja najboljšo britansko izobrazbo v Sloveniji 

Britanska mednarodna šola v Ljubljani ponuja tradicionalno britansko izobraževanje, ki temelji na individualnem pristopu k učenju, kar vsakemu otroku omogoča, da doseže svoj polni potencial. Šolo obiskujejo otroci med 2. in 18. letom starosti. Poleg individualnega pristopa so učenci deležni pristne mednarodne izkušnje, saj šolo obiskujejo otroci iz več kot 40 različnih držav. Vsi učni predmeti, z izjemo tujih jezikov, se poučujejo v angleščini. 

Otroci uživajo v pozitivnem in varnem okolju, v katerem je vsak obravnavan kot posameznik. Otroke spodbujajo, da so vsestranski, motivirani in skrbni posamezniki. Načelo šole BISL je gojiti strast do učenja znotraj mednarodnega okolja. 

Na šoli BISL se zavedajo, da želite svojemu otroku zagotoviti najboljšo izobrazbo, zato sledijo angleškemu nacionalnemu učnemu načrtu za osnovno in srednjo šolo. Prizadevajo si zagotavljati učni načrt, ki učence spodbuja k doseganju najboljših rezultatov IGCSE in A-Level. 

“Ponosni smo na naše nedavne izpitne rezultate, saj so naši učenci doseglinadpovprečne rezultate v svetovnem merilu, zato se lahko vpišejo na najboljše univerze po svetu.” 

Ker pa se zavedajo, da samo najvišje ocene ne smejo biti edina prioriteta, si prizadevajo, da učenci napredujejo na vseh področjih. Vsem učencem so na voljo priložnosti, da razvijejo širok spekter veščin tako znotraj kot tudi zunaj učilnice. 

V ta namen ponujajo tudi obširen obšolski program, ki vključuje šport, umetnost, glasbo, učenje tujih jezikov in program MEPI (mednarodno priznanje za mlade, nagrada vojvode Edinburškega). 

Na splošno pa se šola ne osredotoča samo na učenje po programu, temveč spodbuja višjo raven razmišljanja, učenci se učijo razvijati ideje, reševati težave in poiskati rešitve. 

Skozi skupinsko delo razvijajo svoje veščine sodelovanja. Za razvoj vodstvenih sposobnosti imajo učenci več možnosti, med drugim se lahko preizkusijo v vodstvenih funkcijah, kot so: glavni fant, glavno dekle, študentski svet in predstavniki hiš. 

Vsak dan želijo otrokom ponuditi dragoceno učno izkušnjo s kakovostnim izobraževanjem in spodbujanjem učencev, da se celostno vključijo v šolsko dogajanje. 

O avtorju

T. Š.

New Report

Close