Slovenci terase radi spreminjamo v kotičke sreče

S toplimi meseci, ki prinašajo dolge sončne dneve, pričnemo prosti čas preživljati na prostem. Tako nam zunanji bivalni prostori predstavljajo oazo miru, v kateri si odpočijemo od hitrega tempa vsakdanjega življenja. Te naše male kotičke sreče in sprostitve radi namenjamo tudi druženju in zabavi, ki nam ob toplejših večerih ali za piknik primernih dnevih prijetno popestrijo vsakdanje življenje. Pri tem je ključna izbira pravega vrtnega pohištva. Zadnji trendi ureditve zunanjih bivalnih prostorov, s katerimi lahko spremenite svoje dvorišče v lasten kotiček sreče, sledijo izžarevanju preprostega skandinavskega razkošja.

Letošnji trendi ureditve zunanjih prostorov vrtov, teras, balkonov in dvorišč, zasnovani v skandinavskem podjetju z globokimi koreninami v severni kulturi JYSK, gredo v smeri uporabe toplih barv. Te dopolnjujejo razni vzorci, ki jih navdihuje narava in prečiščene linije. Oblikovanje vrtnega pohištva se izraža skozi tri teme Hygge, Simplified luxury in Urban roots, ki narekujejo inovativne trende in oblikovalske rešitve za ureditev zunanjih bivalnih prostorov.

Hygge izžareva boho slog, toplino in ženstvenost. Simplified luxury je namenjen ljubiteljem sodobnih, enostavnih in prečiščenih elementov, medtem ko je Urban roots orientiran na organski dizajn in naravne materiale, kjer prevladuje les.

V letošnjem letu naj bi tako pri urejanju naših vrtnih in balkonskih kotičkov pozornost namenjali predvsem izbiri materialov vrtnega pohištva. Vse več je v uporabi les in drugi naravni materiali. Tudi Slovenci radi posegamo po stenskih in talnih oblogah, pri oblikovanju pa izbiramo skandinavski dizajn in klasični stil. Na zunanjih površinah svoj prostor obogatimo tudi z različnimi rastlinami.

Ker svoj čas radi preživljamo na terasah, dvoriščih, vrtovih in balkonih, nam bo pestra izbira nove kolekcije vrhunskega vrtnega pohištva mednarodne verige trgovin JYSK več kot dobrodošla. Ta sledi zadnjim trendom ureditve zunanjih prostorov, je sodobna, a hkrati prefinjena in nežna, prav tako elegantna in enostavna. Za vse, ki radi negujemo kulturo življenja na prostem.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,162
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več