Skupne finance da ali ne?

Uredništvo, 28. julij 2017
Ostalo
partnerja moški in ženska

Partnerstvo se lahko hitro zalomi, še posebej, ko je tema o denarju. Ali so boljše skupne ali ločene finance?

Partnerstvo se lahko hitro zalomi, še posebej, ko pride na površje tema o denarju. Mnogi se ne morejo zediniti ali so boljše skupne ali ločene finance. O tem potekajo med pari burne debate in pogosto se končajo s slabo voljo, prizadetostjo enega od partnerjev in dejstvom, da je potrebno po prepiru v odnosu popraviti in urediti še več. Tudi na naših forumih lahko preberete številne teme, kakšne prepire zanetijo deljena mnenja glede financ.

Kako sta se dogovorila glede financ Lili Žagar in Marko Potrč?

Lili Žagar in Marko Potrč sta nam zaupala, da imata skupne finance in si stroške delita. Tako ravnata že od začetka partnerske zveze in še danes je tako, da nekdo poskrbi za en del, drug pa preostali del stroškov.

Oglejte si, kako je to videti v praksi:

Kaj menijo strokovnjaki?

»Partnerski odnos zahteva trdo delo, še posebno zdaj, ko se delovni čas zavleče tudi do 10 ur na dan. Zato parom priporočam, pravzaprav od njih zahtevam, da v vsak dan vpeljejo “pol ure posvečenega časa”. To pomeni, da si partnerja vsa dan vzameta pol ure za to, da se pogovarjata in krepita svoj odnos kot ženska in moški, ne kot starša,«

je z nami delila skrivni recept za uspeh v partnerstvu, Melita Kuhar, univ. dipl. soc. pedag, terapevtka in moderatorka na forumu Ločitev, nezvestoba in varanje.

V svojem prispevku poda veliko dobrih nasvetov in iztočnic, ki jih pari lahko uporabijo vsak dan.

Oglejte si video in spoznajte recept za bolj povezano partnerstvo, ki prinaša več zadovoljstva.

Videa sta bila posneta v okviru 8 izobraževalnih video vsebinPRVE osebne zavarovalnice, partnerja v akciji Ustavi se!.

Več zanimivih vsebin in nasvetov zavarovalnice, ki pomaga pri življenjskih odločitvah, si preberite na njihovem Facebook profilu, kjer na poljuben in zabaven način svetujejo o življenjskih temah, ki se dotikajo vseh nas.
Ustavi se! je vseslovenska akcija, s katero želijo Zavod Med.Over.Net, partnerji in ambasadorji opozoriti na prehiter tempo življenja in doseči, da se Slovenci ustavimo za minuto, razmislimo o priložnostih za izboljšanje kakovosti svojih življenj in minuto tudi simbolno podarimo na spletni strani www.ustavi.se.
Akcija poteka do 29. septembra 2017.
Avtor
Piše

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
148,280
29.05.2023. ob 06:28
289,266
29.05.2023. ob 07:30
110,772
28.10.2022. ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close